Djokovic újjászületés készen áll a dörgésre, amikor bezárul a világhoz 1

A Novak Djokovic jelenleg 2-es helyen áll – teljes egészében hét évvel az annus mirabilis után, amikor minden felületen verhetetlenül nézett, és egy kicsit több mint 18 hónapja, miután pályafutása a szabadban maradt. Szaúd-kiállítás | Kevin Mitchell Bővebben

A hihetetlen szerb 215 pont mögött rejlik Rafael Nadal az ATP rangsorában a szezon utolsó Masters versenye előtt, a párizsi jövő héten, és 2016-ban a legkedveltebb helyen indul el jelek merültek fel, hogy a túra fizikai igényei eljutottak hozzá. Ekkor elvesztette egyenesen Marin Cilic ellen a negyeddöntőben, panaszkodva a növekvő könyök fájdalomra, és Andy Murray végül felment az 1. számú világra.

Milyen utazás van azóta.Djokovic továbbra is szenvedett 2017-ben, Murray 41 hetes uralkodása volt a tetején, majd leereszkedett a dombon, hosszú távú csípőállapot, amely fenyegette a karrierjét. Mindkettő Wimbledontól távolodott, műtétet igényelt. Djokovic volt az első, aki újból megjelent.

Míg Murray újratervezte hosszú, lassú visszatérését Philadelphiai rehabilitációs munkával, Bill Knowles, egy korábbi síbusz, Djokovic, ismét elnyerte a szezont, ami meglepett Ha Djokovic ilyen hosszú időn belül befejezheti a munkát a pusztában, akkor biztosan 2018-ra néz vissza, mint a 2011-es évhez képest, amikor minden alkalommal, amikor járta a legyőzhetetlenség köpenyét a bíróságon – még Nádival szemben is az agyagon – 43 győzelmet aratott a spinben.

Feltámadása feltűnő volt.Miután megnyerte Wimbledont a saját ütemezése előtt – különösen, amikor a Roland Garros negyed negyeddöntőjén megmagyarázhatatlan összeomlást szenvedett el az unededed Marco Cecchinato ellen – bélyegzőjét a Tourra bízta az US Open megnyerésével.Azóta, hogy elvesztette Stefanos Tsitsipasot a Rogers Cup harmadik fordulójában augusztus elején, 18-at nyert, Marin Cilic, Roger Federer, Juan Martín del Potro ellen, és két héttel ezelőtt Sanghajban, Kevin Anderson, Alexander Zverev és Borna Coric.

Úgy tűnik, hogy a könyök problémái megismétlődnek, ha megakadályozná, hogy Nadal áthaladjon, aki állandóan egy izomcsípésnek tűnik a másik sérülésektől.

Ha Djokovic nyer Párizsban és novemberben Londonban, az ATP World Tour döntőjében győzelmet aratnak, a Melbourne-i kedvenc vadászterületének vezetője, teljes bizalommal helyreállítva.Az időzítése kifogástalan, Murray még nem tudta újra megalapítani magát, Nadal üresen maradt több niggle-vel, Federer elismerte, hogy szoros munkatársait január óta január óta vesztette, és egyik következő generációja sem bizonyítja a megfelelő áttörést.

Az esély a Djokovic-nál ismét lerövidült, miközben egyszerre mind a négy nagy céget megtartotta. Ha nyer egy hetedik Australian Open-t, hogy hozzáadja a 14 zsetonját, akkor előbb halad Pete Sampras és a Nadal mögötti két címmel, akik megállíthatták a francia nyílt pályán, ha illik. Ha nem, akkor Djokovic kiterjesztett szakadáson megy keresztül a Unibet online fogadási nagy versenyeken, ha a teste felemelkedik, és az elméje nem vándorol, akkor még nagyobb díjat fog látni előtte: Federer 20 fő cége.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy még 2011-ben is kimerült.Miután a US Open döntőjében legyőzték Nadal-t, a második pot a Davis Cup nyakkendőjével Del Potro ellen, visszavonult Kei Nishikori, a Bázel-félidőben a harmadik sorozaton, és felhagyott Jo-Wilfried Tsonga-nak A párizsi mesterek negyeddöntője csak négy játékot vitt el David Ferrerből a World Tour döntőjében, és a következő mérkőzésen a Janko Tipsarevic megszüntette. Ő jobban tudja, mint a legtöbb, hogy nincs garancia a sportban, a teniszben és az életben.Angelque Kerber háromszoros csatában veri Naomi Osaka-t: WTA döntők – ahogy ez történt További részletek

Mindenki számára könnyű áldozd Djokovic életének mint szellemi és holisztikus oldalát, mint „egy kicsit ott”, világos, hogy szerepet játszott az újjászületésében.Belgrád és Monte Carlo rendkívüli emberének, az étrendjeinek és a rajongóknak szerzett csésze szerelmeseinek, sok-sok lelkesedéssel és alkalmankénti érzelemmel, úgy tűnik, hogy működik.

Mégis van egy felhő, egy egy héttel ezelőtt itt kiemelték: Szaúd-Arábia. Djokovic aggasztó csendet tart fenn arra vonatkozóan, hogy miért fogadta el a Jaddah-ban egy mérhetetlen kiállításon december 22-én Nadalot, 1 millió dollárért, míg az újságíró, Jamal Khashoggi brutális Unibet fogadási útmutatók meggyilkolása továbbra is folt a titkos rendszerben.Nadal ugyanolyan vonakodott volt, hogy az ismétlődő vizsgálatok ellenére kiszabaduljon az árnyékból. Jelentkezzen be a The Recap-re, a szerkesztői csákányok hetente küldött e-mailjére.

„Nadal és Djokovic, ahol jövedelmező kiállítási mérkőzéseikkel játszanak” „De ha Jeddahba mennek, szeretnénk látni, hogy a profiljukat használják fel emberi jogi kérdések felvetésére.”

Idő, uraim.