Westbrook indította el Oklahoma-t, Boston egy nyereményt oszt meg a promócióból

Boston nagyszerű indulással bírt a meccsre, 41 pontot szerezve az első negyedévben, és akár 15 ponttal is vezetett, de Indiana gyorsan leütött és csak a félidőben vezette. A harmadik negyedévben úgy döntöttek, hogy a Celtics mindössze 12 pontot adott a hazai csapatnak, és megszerezte az irányítást a mérkőzésen. Jaylen Brown 23 pontot, Kyrie Irving 19 pontot és 10 gólpasszt adott. Indiana oldalán hét két számjegyű lövöldözős versenyző volt, Tyreke Evans 19 pontot szerzett a legtöbb, és a rájátszásban maximálta a maximumot. A Pacers a negyedik egymás utáni rájátszás első fordulójának végével néz szembe, másodszor egyetlen győzelem nélkül.

“Tudjuk, hogy a negyedik mérkőzésben ez teljesen más lesz, mint Indiana. Nem szabad azt gondolni, hogy megtörtént, és nem szabad letennünk a lábunkat a gázról.Meg kell próbálnunk a legjobb kosárlabdát játszani, és véget kell vetni neki “- mondta Brown.

Toronto vette át, és az eredeti veszteség után az Orlandóval fordította a sorozatot. Ez elsősorban Pascal Siakamnak köszönhető, aki a pénteki meccsben 30 pontot szerzett és 11 lepattanót kapott. De a kulcs elsősorban a Raptors védelme volt, akik ellenfeleiket mindössze 36 százalékos lövési sikerrel tartották fenn. Evan Fournier egyetlen lövést is eltalált. Nikola Vučevičnak 22 pont és 14 lepattanó volt, Terrence Rossnak 24 pont.

A vendégek már az utolsó negyedévben 17 ponttal vezettek, csak azután a Magic még mindig megszerezte és csak az utolsó percben három ponttal csökkentette. Azonban nem fordultak elő, amikor megengedték az ellenfélnek felesleges támadó visszapattanást, majd el kellett rovarozniuk.Toronto ezután szabad dobással megerősítette a győzelmet.

A nagy csata Oklahomában is zajlott, amelyet két portlandi vereség után szükségszerűen meg kellett nyerni, hogy ne kerüljünk olyan nehéz helyzetbe, mint Indiana. A Thunder akár 16 ponttal is vezette a Blazers-t a mérkőzés során, de a harmadik negyedévben nagy lövöldözés történt, amelyben mindkét csapat összesen 80 pontot szerzett, és Portland 89:89-re kiegyenlítette.

De aztán a meccset a saját kezébe vette. Russell Westbrook, aki az utolsó negyedévben 33 pontjából 14-et szerez. 11 gólpasszt adott hozzá, és vezette a csapatot a győzelemhez. “Mindannyian vonzott minket” – mondta Paul George, aki 22 pontot szerzett.Damian Lillard 32 pontot szerzett a vesztesek számára, ám az utolsó negyedévben csak három volt a szabad dobás.