Van der Poel vs. Alaphilippe. Amstel remegő párbajt tapasztal két ász között

A maastrichti városházaban a kerékpárosok reggel összegyűlnek, hogy egy 265 km hosszú távolságot tegyenek a hegyvidéki holland tartományban, Limburgban.

A Maastrichti rajt és a Valkenburg befejezés között összesen 35 rövid és meredek mászás és a teljes 3500 méteres magassági nyereség.

És nem, ott lesz a Cauberg is.

„A Cauberg egy holland rajongók által elfoglalt hely. Csakúgy, mint az Alpe d´Huez, az egyetlen különbség, hogy otthon van Cauberg “- mondja Leo Van Vliet a versenyszervező az ikonikus hegyről.

Mindig van egy sör a közeli gyárból. 100 000 rajongó van öt szakaszba öntve.

Itt is a múltban szinte minden alkalommal döntöttek a versenyről.De Cauberg már nem a korábbi Cauberg.

2012-ig a nap döntő emelkedése a verseny szimbóluma volt. De a szervezők úgy vélték, hogy a verseny túlságosan kiszámítható.

És így elmozdultak a dombon, néhány kilométerre a célból. És tavaly, akárcsak ebben az évben, még 19 kilométerrel volt a célvonalon. Most még nehezebb előre megbecsülni a versenyt.

“Különösen a tipikus hegymászók számára a verseny teljesen más lett. Érdekesebb, és egy kicsit korábban kezd versenyezni “- mondja Roman Kreuziger cseh kerékpáros. -kreuzigera “class =” tit “> Nézze meg Kreuzigera

Az afrikai csapatnak nagyon rossz szezonja van.Csak a Katyusha rosszabb helyzetben van a World Tour csapat rangsorában.

De mikor kell a Dimension Data pontszámot szerezni, ha nem most? Végül is, az előző évi teljes trió a vasárnap kezdődik a rajtnál.

A Kreuziger mellett (a tavalyi második) a csapatban még Enrico Gasparotto (harmadik) és a tavalyi bajnok, Michael Valgren is szerepel.

Az, hogy ilyen sok adeptum van a dobogón, az afrikai csapat számára luxus.

A probléma az, hogy a bajnok megvédése, Valgren, poros szezonon megy keresztül. Az Agar Algarve verseny egyetlen szakaszában bejutott az első tízbe. Egyébként semmi.

“De tehetsége nem tűnt el csak azért, mert egyik tavaszán kudarcot vallott. Ezért nem okoz nekem stresszt, tudom, hogy el fog jönni “- mondja Rolf Aldag sportrendező. “Dörzsöli magát, és előrelép.Ezen felül ő még nem 38 éves, még mindig fiatal és motivált. ”

De nyilvánvalóan forma nélkül.

Kreuziger és Gasparott, akik szerdán Brabantban nyíl megerősítette, hogy megfelelő formájuk van. A cseh a 15., az olasz a hetedik lett.

“Megmutattuk, hogy jól vagyunk. Valgren viszont egy kicsit küzd a fitneszről ebben az évben, és a legutóbbi versenyek során nem tűnt nagyon ígéretesnek. Felhívjuk a csapattalálkozót, hogy nyitott legyen hozzánk, és elmondja, hogy valójában miként.Fontos, hogy őszinte vagyunk egymással és ne versengjünk egymással, hanem hogy eredményt érjünk el csapatként “- mondja a cseh kerékpáros.

.

Most meg kell erősítenie.

Valverde és Sagan

Az Ardennes klasszikusává váló triumvirate Amstel aranyverseny, a vallon nyíl és a Liège-Bastogne-Liège csak két férfit uralhatott egy szezonban.

David Rebellin 2004-ben, Philippe Gilbert pedig 2011-ben. >

Rebellin 47 éves korában folytatja a versenyt az algériai kontinentális Sovac csapatért.Ugyanakkor már nem rendelkezik a legmagasabb rangú versenyekkel.

Vasárnap Philiippe Gilbert öt klasszikus műemlék közül negyedikkel egészítette ki gyűjteményét, hiányzik csak a Milan-San Remo, amelyet az elkövetkező években fog megcélozni.

De bolond lenne ezt az Ardennes-ben leírni. Végül is, vasárnap hozzáteheti ötödik diadalát Amstelhez, és Jan Raas történelmi rekordját hívhatja fel. Tavaly legyőzte Valverde-t a vallon nyíl Mur de Huy-jának felemelkedésekor, és ebben az évben szeretne csatlakozni Gilberthez.

“Nekem legenda, jelenleg a tavaszi legjobb kerékpáros és ember.Idén elképzelhetetlen dolgot rendezett “- dicséri Mathieu van der Poel.

Már nyolc diadal van a szezonban. De ez is nehéz feladat lesz számára.

“A baszk vidék bukása után nagyon fájtak a bordái. Nem tudtam lélegezni. De természetesen nyerni akarok “- mondja.

A verseny második cseh kerékpárosa, Petr Vakoč, aki szerdán a Brabant Arrow-ban nagyszerű teljesítményt mutatott, szintén kéznél lesz. Ő maga is részt vett számos támadásban, majd a francia barátjának dolgozott és 27. lett.

Az Alaphilippe-nek egész sor lesz, akkor is, ha egyikük kiemelkedik.

A rajongók lesznek. üldözőbe, mint senki más. Az, aki a holland bajnok mezét viseli.Amit Amstel soha nem lovagolt életében, ám mégis nagy kedvence. Mathieu van der Poel. a tempó növekedése még fájdalmat sem okozott neki. És megerősítette, hogy formája továbbra is lélegzetelállító.

Tavasszal a Dwars ajtó Vlaanderen megnyerte a Színpadi pályát, a negyedik a Gent-Wevelgemnél volt, és egy hősies fellépés után Flandriában is, ahol komoly esés után kompenzálta a veszteséget.

belépés a közúti jelenetbe.

„Kedvenc vagyok? Azt hiszem, én vagyok, de még mindig nagyon sok kerékpáros van itt, akik többet tettek az egynapos versenyeken, mint én. “- mondja.

A hollandok tizennyolc éve várják a hazai győztest.Mikor kell még várniuk?

Alejandro Valverde világbajnok határozottan összeállítja a Movistar-t. A spanyol ötször nyerte meg a vallon nyilat, négyszer Liège-t, az Amstel-en még senki sem volt.

Csak két második hely és egy harmadik. Egy tapasztalt spanyol megpróbálja megváltoztatni ezt vasárnap.

Természetesen Peter Sagan szintén a kedvencek közé tartozik.

Bár nem tudta megvédeni bajnokságát az előző évtől a Roubaixnél, egy hat tagú csoporthoz tartozott, amely később megnyerte a győzelmet.

“Minden verseny egyre jobb és jobb” – figyelmeztet. Patxi Vila sportrendező.

És Greg van Avermaetnek lesz az utolsó esélye a tavaszi klasszikusok ebben a szezonban megnyerésére. A 33 éves olimpiai bajnok tavasszal nagyszerű formát mutatott.Mindig a felső pozícióért küzdött, de soha nem volt elég ahhoz, hogy megnyerje.

“Roubaix után igazán csalódott voltam. Lábam volt a jobb eredmény érdekében. Különösen motivált vagyok az Amstelnél, fejjel lefelé akarom fordítani az évadot “- mondja.

Meg tudja csinálni?

Vagy valaki teljesen élvezni fogja az Amstel-t a legmagasabb szinten?