Szuper Netball, hogy szezonális szünetet vegyen a világbajnokságra

A Super Netball 2019-es szezonja egyedülálló szezonbeli szünet lesz, amely a következő évi világbajnoksághoz kötődik Angliában. 2011-ben és 2015-ben a transz-Tasman verseny kezdete megkezdődött a szokásosnál korábban februárban, és a világbajnokság versenyei előtt ezekben az években fejeződött be. Ausztrália belföldi versenyének harmadik szezonja azonban átfed a világbajnoksággal, amely július 12-21-én kerül megrendezésre a Liverpoolban. Erin Delahunty Bővebben

A 2018-as kiadás április 27-én kezdődik – ugyanazon a hétvégén, mint tavaly. Az első kilenc forduló április végétől június 23-ig kerül megrendezésre, a versenyt a következő négy hét alatt felfüggesztik.Bármely Super Netball játékos, aki részt vesz a döntőben, nem lesz sok idő ahhoz, hogy megnyerje a győzelmet, vagy túljuthasson veszteséggel, mivel a verseny csak hat nappal később, július 27-én folytatódik.

A Netball Ausztrália ügyvezető igazgatója az eseményeknek Chris Symington szerint a Super Netball szünet extra időt biztosít az irányító testületnek, hogy biztosítsa a legmegfelelőbb ütemezést játékosoknak, kluboknak, tisztviselőknek és szurkolóknak.

„A 2019-es évek egyedülálló jellege miatt, a Suncorp Super Netball szezonban a sportolók elérhetőségének kiegyensúlyozása, a Samsung Australian Diamonds csapat és más nemzetközi képviseleti csapatok hozzáadtak egy összetettségének eleme ”- mondta Symington.

„ A Netball Australia teljesítménycsapatával és a Super Netball klubokkal szorosan együttműködtünk, hogy biztosítsuk az általunk létrehozott Super Netball idővonalat. ”

A Super Netball sportolók, akik nem vesznek részt a világbajnokságban, tovább folytatják a pályafutásukat a klubjaikban.