Sir Chris Hoy kerékpáros ruházatot indít

A legnagyobb, egy magas ember, vállával, bika szélességével és combjaival, mint két vágás nélküli Serrano sonka, egyértelműen az alfa-hím; egy kerékpáros mosolygós ezüst háttere. Amint a nyeregbe hegedül, az egyik dohányzó észreveszi a logóját a motorján, és megbújik a szomszédjával. “Nehéz bárka!” Ez kevésbé név, inkább fegyverhívás, üdvözlet, kurva, öröm kifejezése, háború sírása. Itt nincs bonyodalom, sem vicsorítás (Cavendish), sem szippantás (Wiggins), csak egyértelmű egytagos szándéknyilatkozat. Hát!

De hosszú karrierje során, amely rekordszámú hat olimpiai aranyérmet hozott, mindig volt valami rendkívül helyrehozhatatlan, amikor Sir Chris Hoy sprintjét figyeltük. Nyers volt, tiszta, egyszerű.A pisztoly pedáljától kezdve azokon a hatalmas, megfordíthatatlan sebességfokozatokkal kezdve, a brutális gyorsulásig és a gőzmozdony lendületéig, amíg a kerékpár vonala reszket a feszültség és a nyomaték alatt. Milyen szörnyű erő. Milyen jót tesz és irányít. De leginkább, milyen lábak! Facebook Twitter Pinterest Knight lovas: Sir Chris leesik a hátáról. Fénykép: Juan Trujillo Andrades

A nagy 38 éves, mostanában 38 éves férfinak majdnem két éve van hiperaktív nyugdíjazása. A mai mallorcai küldetés egy új, a nevét viselő ruházat bevezetése. Csatlakozik üzleti partneréhez, Nick Hussey-hez, a kerékpározás legújabb blue-chip márkájának, a Vulpine-nak a dapper-alapítójához. Husseyt, szakállas és finom mohikánt sportolnak, gyakran hipsternek nevezik.De valójában egy ikerházban él, a Mreypur Parkban, a Surrey külvárosban, fiatal családjával.

“Hipszis lehet ez?” tiltakozik, mielőtt hozzátette: „41 éves vagyok!”

„Hmmm”. Hoy nincs meggyőződve. „A férfiak túl sokat tiltakoznak.”

Hussey, aki pénzt keresett a zenei videó üzletben, érdekes ellenpont Hoynak. Ő egy érzelmi, lelkesedési és alkalmanként fáradtságos patak. Fiatalságában ígéretes amatőr lovas, könnyedén észreveheti az őszinte élményét egy valódi élő legenda iránt.

Mindkettő eltérő módon ugyanazt a figyelemre méltó utazást folytatta, mint a brit kerékpározás. A jelenet már folyamatban van, a homályosságtól kezdve egészen a mainstream felé.

De most, elsősorban olyan túlteljesítők miatt, mint Hoy, a titok ki van téve.A kerékpározás a szekrényből és a főutcára költözött, és a független és franchise-jogú kiskereskedők száma növekedett. Tehát Hoy új indulásának van értelme ebben a bátor új világban. Olyan benyomásom van, hogy alaposan élvezi a vágás és a textília világában zavarodását. Végül is Hoy találta Husseyt, nem fordítva. Facebook Twitter Pinterest Duplázódik: Chris Hoy, Nick Hussey üzleti partnerrel, a Vulpine alapítójával. Fénykép: Juan Trujillo Andrades / Megfigyelő.

“Fél tucat potenciális partnerhez fordultunk, de bár nem szeretném, ha Nick túlságosan nagyra emelné, csak egy márka volt a célja. Mert ugyanazok az értékek voltak a márka számára, mint mi; az inkluzivitásról, az emberek élvezéséről szóltak. ”

Az ötlet kellemesen egyszerű.A Vulpine mindennapi ruházatot készít a kerékpározáshoz: dzsekik, amelyek kerékpáron működnek, de úgy néznek ki, mint normál dzsekik, farmer, amelyek kényelmesen érzik magukat, miközben lovagol, de még mindig farmerként működnek. Ez olyan dolog, amely a kerékpárosok számára kevésbé látja az utcáinkat. Hoy új, „teljesítményű” ruházatának ugyanaz a hozzáállása. A minőség megvan, de a kizárólagosság egyike sem.

Mint Hussey mondja: „Utálom ezt a tüsszentő dolgot a ruhákkal és az összes különféle készlettel. Csinálj azt amit szeretsz.” „Úgy gondolom, hogy a kerékpározás néha túlságosan komolyan veszi magát.”

Tehát itt vagyunk, mindannyian felmegyünk a hegyre Hoy Vulpine-ban, rövidnadrágban és ingben, zoknisban és sapkában. A teteám szelíden szürkészöld, a cipzár vonalán egy piros Tabasco-szósz-vonal.Az én casquette (egy elegáns kerékpáros kifejezés sapkához) citromsárga, ugyanazzal a védjegyű Hoy track band band csíkkal, amelyek díszítik azokat a kerékpárokat, amelyeket 2013-ban indított. Facebook Twitter Pinterest Ruha, mint Chris: cap £ 11.99; El Toro vállpántos rövidnadrág 79,99 £; Keirin póló £ 26.99; és Akiita City mez 54,99 £. A HOY Vulpine összes ruhája (evanscycles.com).

Mire eljutunk a Coll d’Honor erdős csúcstalálkozójára, a januári nap hirtelen erősnek érzi magát a fenyők között. Hoy könnyedén elérte a csúcsot elsőként, hamis gyülekezési üdvözlettel. Befutok, és zihálom. Amíg mindannyian gyógyulunk, eltávolítja a lábmelegítőket. – Napon kívül van. Ideje a skót bőrnek. ” Úgy találjuk magunkat, hogy titokzatosan pillantunk ezekre a híres lovagi quadokra. Még mindig túlbecsültek, mint valaha.

Az öregség nem változtatta meg őt.Amikor arra kérem őt, hogy bontja a verseny utáni munkatervét tortadiagramra, gyorsan eltéved minden alosztályában és részében: jótékonysági munka, szponzorok kötelezettségvállalásai, motivációs beszéd, kerékpáros márka, ruházati márka és egy teljes elkötelezett kísérlet arra, hogy Le Mans versenyzővé váljék 24 órás időtartamra (egy-két nappal a versenyünk után második helyet ér el a spanyol Ascari versenypályán egy rangos versenyen).

Akkor az élet megváltoztatja gyermekének, Callumnak, aki Hoy-nak és feleségének Sarra-nak született október 11 hete korai kora előtt. IPhone-ját eltakarják a fiatal Hoy képei, aki egyértelműen virágzik, bár az apja feltűnően megjegyzi: “Ha a fogantatás napján megy, akkor valójában csak egy hónapja van.” Akkor még nincs sprinter combja, de rengeteg idő áll rendelkezésre a felépítésre.