Ki fog bejutni az elit közé, és ki játszik Európaért? A labdarúgó bajnokság csúcspontján van

Három mérkőzés Prágában, három mérkőzés Morvaországban. A másik kettő Liberecben és Příbramban. Plzeň Viktoria érkezik oda, aki továbbra is az apró reményét tartja az első rész után az első helyért: jelenleg öt pontot veszít a Slavia-ban.

A Jablonec abban is biztos. És tovább? Ostrava? Liberec? Boleslav? Olomouc? Vagy talán Zlínnek és Teplicenek?

A rabszolgáknak ismét át kell állniuk az európai kupák helyszíneiről a cseh foci valóságára.A Stamford Bridge-től a negyven ezredik állomástól a londoni Chelsea-tól a Zlín Letnáig, ahol az ellenkező állvány fele hiányzik.

. A Szlávia elvesztette a Chelsea 3: 4 megtorlását.

Zlín ellen a rabszolgák nem viselhetnek hagyományos öltött mezekkel, mert ezúttal a hazai csapat vörös és fehér kombinációban fut.

A klub megalakulásának 100. évfordulója alkalmából a Fastav a 1920-as és 1930-as években a Zlín-labdarúgók által viselt kombinációban fog játszani.Az éves meznek van egy jellegzetes gallérja a nyakán és fehér kötés, a mezben szerepel az akkori szponzor Bata márka is.

az első lépcső felépítményének részei. Příbramnak van valami visszatérése az ősz után, novemberben alig húzott 1: 1-re vele a Štruncovy-nál.

“Fejlesztenünk kell a végső fázist, ami zavar minket. Például, utoljára sok befejezetlen akció volt a Baník ellen a szárnyon “- emlékezett vissza Pavel Vrba.

elvesztette a célt Jablonecben (0: 3) és Slováckóban (0: 2).Fordulhat egy mester?

“Ez nem lesz könnyű. Příbram életéért harcol, és soha nem kellemes játszani az ilyen gyorsítótárak ellen. De magunkra kell összpontosítanunk, és remélem, hogy Příbramban nyerünk. A lehető legközelebb akarunk lenni Slavia-hoz. “- tette hozzá Jakub Brabec védő.

Az egyetlen sparta mérkőzés a két derbi között. Az első egy hete 1: 1-es döntetlennel zárult le Slaviaban, a következő pedig az Eden-ben a nemzeti kupa elődöntőjén, szerdán.

“Nem lesz a fejünkben az utolsó vagy a következő mérkőzés Slavia ellen. Mindig a legteljesebb rajongóink előtt játszunk, és mindig is nyerni akarunk. “- mondta Lukáš Štetina védő.

A Sparta ősszel 3: 1-győzelmet szerzett Karvinán, és a 16 éves Adam Hložek az első bajnoki percét ott játszotta.Kevesebb, mint hat hónappal később, ez az alapvető tizenegy fontos része.

“Nem tervezzük a csapat jelentős rotációját, a legjobb játékosok közül választom meg azokat, akiknek megfelelőek lesznek” – ígérte Zdeněk Ščasný edző, akinek Kanga Guélor nélkül kell lennie. A gaboni középpályás a szezon utolsó mérkőzésében megkapta a tizenkettedik sárga lapot, és az alapszakasz végéig nem játszik.

František Straka, a spártai volt edző vezet az utolsó előtti Karviná-t Letnában. Amikor utoljára ellenfélként jött, Sparta 4-0-t nyert. A 2013-as év volt, és a Strakát akkoriban Příbram edzője volt.

Ostrava az ötödik helyen van, és győzelem esetén biztosítani tudja a részvételt a cím felépítésében.Opava ismét el akarja kerülni a mentési csatát, át kell csúszni az első tízben, és Európáért játszani? A tizenegyedik helytől mindössze két pontot veszít…

“Mindkét csapat nagyon sok, annál érdekesebb lesz” – gondolja Bohumil Páník Ostrava edzője.

Egy héttel ezelőtt Baník elvesztette a Pilsen-t. 1: 2. A meccs után többek között sértődöttnek érezte magát, mert a döntő gól mélypontot mutatott.

“Noha Pilsenben nem volt pontunk, erkölcsi nyertesek voltunk. A játékosok magabiztossága szempontjából sokszor több, mint izzadt győzelem. Mindenki adta a legjobbat, és a labdarúgásnak is volt a minősége “- dicsérte Páník.

Nemanja Kuzmanovič a januári lépés óta először játszik korábbi klubja ellen.Ősszel Opava kapitány, most Ostrava egyik fõ támaszpontja.

“Valószínűleg még nem értem túl jól, veszem a meccset, mint bármely más, bár úgy érzem, hogy kissé furcsa lesz nekem. Várom a fiúkat, akikkel a közelmúltban játszottam, és természetesen hiszek Baník győzelmében. ” nyolc döntetlen és öt vereség.

A szezon tavaszi részének kezdete óta, még Martin Hašek edzője sem szerez csapatait a saját stadionján. És ez a szenvedés.

“A szezon előtt a középső csoportba akartunk lenni, ami jelenleg csak elmélet.A sérülések lánca miatt nem tudtunk kezelni ”- sajnálja Martin Hašek edző.

Bár a cseh labdarúgók meglepődtek egy hete a Teplice-i győzelem miatt, a tizenharmadik helyről a tizedik öt pontra veszítenek. Inkább valami tennivaló lesz a mentőcsoportban, hogy elkerüljék a trükkös laktanyákat.

“De fel kell készülnünk egy kihívást jelentő mérkőzésre. Annak ellenére, hogy Bohemka nem gyűjtött annyi díjat otthon, esélyeket teremtett.Például meglehetősen érdemteljesen nyert Teplicében ”- dicsérte Petr Rada, a Jablonec edzője.

Tudja, hogy a májusi felépítésben fog a legjobbakkal játszani, az alapszakasz utolsó két fordulójában a lehető legjobb kezdő pozícióért küzd.

Az utolsó fordulóban Liberec közvetlen párbajba került egy elitcsoport számára. , 2: 1-rel nyerte meg Mladá Boleslavot és a hatodik helyre került.Az alapvetõ részben, Slovácko mellett, kirándulást szervez Karviná-ba.

Ha fenntartja jelenlegi helyzetét, a felépítményt otthoni mérkőzéssel kezdje meg az elsõvel, azaz valószínûleg Szláviával.

Slovácko három mérkőzés után. gólszerzés nélkül tavaly legyőzte a 2–0-os Příbramot, és továbbra is bátran tud pecsételni, miután részt vett az európai középső csoportban. Az Uherské Hradiště csapata tizenkettedik, és a Teplice tizedénél két pontot veszít. “A Slovannak számos ügyes játékos van, Kozák előrejelzője, tehát határozottan nincs előttünk egy egyszerű mérkőzés.Mindazonáltal ott fogunk harcolni a pontokért, és azt hiszem, nem hagyunk nekik semmit ingyen. ”

csak egy pontot ellentétes.

A kulcsfontosságú egyezések egyike, amely felteszi a csoportok összetételét a felépítmény részéhez. A nyolcadik Olomouc-ot és a tizedik Teplice-t csak két pont osztja el a táblázatban, és az utolsó eredmények után mindkét csapatnak helyesbíteni kell.

És most attól tartanak, hogy egy mentőcsomagba esnek.

“Elemeztük a kudarc okait, neveztük őket. Egyénileg vittük a játékosokat video elemzésre, megmutattuk nekik, hol vannak az okok.Bátorabbnak kell lennie “- bátorítja Stanislav Hejkal edző.

“Azt akarjuk, hogy a lehető legmagasabbra lépjünk, és harcoljunk a középső csoport csapataival az Európa Liga rájátszásáért” – vázolta Jakub Hora, a Teplice legjobb gólszerzője.

Az utolsó Dukla egy hónap alatt várt győzelmet. Március közepén otthon 2: 1 legyőzte a Karvinát, ám három vereség következett, és közeledik a bajnoki négy prágai csapat egyikének baja. Vagy nem?

A Juliska csapata el akarja kerülni a közvetlen leszállást, amely a mentőcsoport után csak az asztal tizenhatodik csapatával találkozik. A tizenötödik és a tizennegyedik megosztja azt a rájátszásban a második és harmadik második bajnoksággal.

“A régi modell szerint kiszálltunk volna a bajnokságból, de most második esélyünk van.És ha második esélyt kap az életben, akkor háromféleképpen foglalkozhat vele. Vagy óriás vagy, és pazarolni fogja, vagy a lehető legjobban felhasználja, vagy legalábbis koncentrál téged és felhívja a figyelmét valamire. Tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű, de ez lehetőséget kínál számunkra, és amikor készen állunk rá, ezt meg is fogjuk kezdeni. “- gondolja Roman Skuhravý edző.

Dukla négy pontot veszít a tizenötödik Karviná, és még tízet a tizennegyedik Příbram ellen.

És Boleslav? Legutóbb elvesztette a tavaszi legyőzhetetlenséget a Libereckel, és hetedik. Ugyanakkor nem feladja az első hatodik küzdelmet.

“Sajnos jelenleg nincs a kezünkben, nem csak tőlünk múlik” – sajnálja Jozef Weber edző.Dukla mellett csapata otthoni párbeszédet fog folytatni Zlinnel a felépítmény előtt.