Az Uefa a 2021–22-es harmadik európai klubverseny bevezetését tervezi

Az Európai Számvevőszék kétévente, Splitben megrendezett közgyűlésén a kedden a Juventus elnöke kijelentette: „Az Uefa Végrehajtó Bizottság jóváhagyásáig a zöld fény világít egy harmadik verseny bevezetésére, amely összehozza a klubok számát A 2021/22-es szezon óta 96-ra növekszik. ”

Ez azt jelenti, hogy az Európa Liga csoportos szakaszát 48 csapatról 32-re csökkentik, az új verseny és a Bajnokok Ligája mind azonos számú. / p>

Uefa alig rejtett titkot arról, hogy az Európa Liga ismertségének növelésére törekedett, miközben több klubot vett szerte az európai versenyen, és ezért az egyre növekvő pénzügyi előnyeivel is.A hat öröm: a kupagyőztesek kupa emlékei tovább A lehetséges változások megtörténnek ” > Az új verseny működésének részletei továbbra is bizonytalanok, ám ez nem helyettesíti a Kupagyőztesek Kupáját, amelyet 1999-ben szüntettek meg.

Valószínűbb, hogy ez a Bajnokok Ligája lesz. -lite, az Európa gyengébb nemzeti bajnokságának csapatainak belépése korlátozott.

Bár ez kétségtelenül vonzó a klubok számára, amelyek közül sokan a Számvevőszék 232 tagja, valószínűleg riasztást idéz elő az Európai Ligáknál, amely a 25 országban játszott bajnokságot képviseli, amelyek közül sokan már aggódik az Uefa-díjpénz hatása versenyük egyensúlyára.

Az Európa klubversenyek jövője mellett az Agnelli elmondta az Európai Számvevőszék tagjainak, hogy az Uefa módosított Financial Fair Play szabályai „még inkább hatékonyabb, mint a miénk, amely meglepő eredményeket hozott ”- ez utalás a klubadósság drámai csökkentésére, mióta a költség-ellenőrzési intézkedéseket 2011-ben bevezették..

Agnelli azt is mondta, hogy a klubok 2024 után „a létező nemzetközi meccsek naptárának részletes értékelését” akarják, mivel a „jelenlegi modellt modernizálni kell”.