Az elhagyott Louisville-i mészkőbánya kerékpárparkká vált

Ez a tökéletes környezet: millió tonna szennyeződés, rengeteg hely és egy olyan légkör, amely állandó 58F (14 ° C) hőmérsékleten áll.

Új földalatti kerékpárpark mérföldnyi szennyeződés-nyomvonalakkal, ugrásokkal és kaszkadőr tanfolyamokat építenek egy elhagyott mészkőbányában, Louisville-ben, amelyet újból népszerű turisztikai vonzerővé alakítottak át. A 320 000 négyzetméteres park tulajdonosai szerint ez a nemzet legnagyobb beltéri tanfolyam.

“Nagyon nagy területünk van a munkához” – mondta Tom Tyler, aki a korábbi bánya társtulajdonosa. , amelyet Mega barlangnak hívnak. „Nem lehet lemásolni.Valakinek 40 éven keresztül kellene kimennie és sziklát ásni, mielőtt megvan nekik itt. ”

Tyler és a többi tulajdonos a bánya közel egymillió négyzetméternyi föld alatti űrlapját kezdte felhasználni az 1990-es évek elején a szennyeződés és a kőzet lerakóhelye, később pedig a vállalkozások számára tárolóhely. Körülbelül öt évvel ezelőtt telepítették a zip vonalakat egy bányaszakaszba, és az utóbbi években felállítottak egy meghajtót a föld alatti karácsonyi fénykiállításon, amely hosszú sorokat vontat az autókra az ünnepek alatt.

Két évtizedes dömping fokozatosan felépítette a padlót, és rengeteg földet adott a tulajdonosoknak a munkához. Tyler elmondta, hogy a látogatók és a motorosok kérik egy biciklipark felépítését a bányában.Facebook Twitter Pinterest Tom Tyler, az új földalatti kerékpárpark társtulajdonosa beszélget a bal oldali Derek Fetko lovasokkal és a parkban található Nabil Imámmal. Fénykép: Dylan Lovan / AP

Az öt futballpályán elterülő hatalmas tér körül, ahol a szennyeződés-pályák minden irányban kinyílnak egy 35 láb magas mennyezet alatt, a pálya szélessége és kültéri hangulatát nyújtja.

A beltéri kerékpáros parkok, mint például a Ray MTB-je Clevelandben, lehetővé teszik a motorosok számára, hogy hideg tél alatt lovagolhassanak. Tyler azt mondta, hogy elvárja, hogy a Mega-barlang parkja a legforgalmasabb legyen a leghidegebb hónapokban.

A különbség a Ray és más fedett parkok nyomvonalait általában fával építették.A washingtoni Burlington Bike Park szennyeződés, de sokkal kisebb, mint a Louisville park.

„A szennyeződés sokkal simább a meredebb ugrásokhoz, ami igazán tetszik” – mondta Derek Fetko, a helyi versenyző. akit meghívtak a tanfolyam kipróbálására. “Ezenkívül télen is lehet szennyeződésre utazni, ez csak valami, amit itt, Kentucky-ban általában nem tudunk megtenni, mert a talaj befagy és megolvad, ez éppen túl rendetlen.”

Két washingtoni kurzus tervező Joe Prisel és Jeff Perkins államot hoztak be, és októberben megkezdték a kurzus tervezését.Prisel megtervezte a Burlington tanfolyamot. sima szakaszok a könnyen megközelíthető versenyzők számára, meredek ugrások a daredevilok számára, rengeteg szikla és egyéb fizikai akadályok a verseny körül és felett.

A pálya várhatóan márciusban nyílik meg a nyilvánosság számára.