Az Boardman megmutatja a utcát, hogy megszakítsa a Manchester autó-ingázó pokoljának ciklusát

A mikrofon nem működik, tetchy panaszok vannak a telefonos szavazással kapcsolatban, és az alacsony szintű feszültség zuhan a sarokban. Boardman, itt a Manchester bicikliző és sétáló cárként láthatatlannak tűnik. Üt az asztalra, behúzza a kezét a zsebébe és elkezdi beszélni. Magabiztos, tompa – és szemmel láthatóan rendeződik.

Ez messze van a Lycra által átitatott időbeli próbától. Az 50 éves Boardman, aki 1994-ben csak a második brit kerékpáros lett, aki a Tour de France sárga mezét viseli, 2000-ben visszavonult a kerékpározásból azzal a céllal, hogy „szomorúságot” tegyen. Feleségével lerontotta az életüket, és a Boardman képes volt munkát választani – mielőtt 2004-ben elszívták volna, amikor felkérték, hogy segítsen egy pár edzőnek “néhány problematikus sportolóval” – köztük Bradley Wiggins-szel.Ezután a következő két olimpián a British Cycling’s Secret Mókus Klub vezetőjévé vált – a kutatásért és fejlesztésért felelős. Megalapította saját kerékpár-társaságát, és TV kommentárokat tett. Facebook Twitter Pinterest Chris Boardman (balra), hogy célba lépjen a 1992-es barcelonai olimpián. Fénykép: Vandystadt / Allsport

De éppen ez az új szerep hozza őt éjjel. “20 éven belül ez az egyetlen, amit teszünk, mert az fontos” – mondja korábban ugyanazon a napon, egy nappali szobában, a sarkon a Co-op-tól. „Az emberek azt mondják, hogy élvezi? Nem!Csak ezt a hatalmas terhet érzem, hogy ne csavarja fel. ”

A Manchester város polgármestere, Andy Burnham arra törekszik, hogy a várost Európa egyik legzöldebbé, és többnyire véletlenszerű helyévé tegye, néha fenékfúrással. kerékpáros sávok, az ország kerékpáros fővárosába, 1000 mérföldes hálózattal. A Boardmannek tíz év és 1,5 milliárd font összegű gyűrűs erõforrása van. Milyen évezredek tettek beszédet a brit kerékpáros boltok kerekébe. Bővebben

Biztos benne, hogy megváltoztathatja viselkedését ebben az esős városban, ahol évente 250 millió, 1 km-nél rövidebb autóútra kerül, ahol a várható élettartam az ország legalacsonyabbai között van, ahol a levegőszennyezés túl magas, ahol az emberek túl sokat esznek, isznak és dohányoznak, és nem végeznek elegendő testmozgást.Ez is az első hely a világon, ahol az antiszociális viselkedés miatt Mobike, a kerékpár-megosztó kínai üzemeltető visszavonult. De az Boardman csak a lehetőségeket látja.

„Nagyon örülök ennek a beszélgetésnek, mert ennek semmi köze sincs a kerékpárosokhoz. Előnyösek lehetnek, de ez azoknak az embereknek szól, akik vezetnek, mert ők azok, akik változtatni akarnak, ha ez működni fog. ”

A siker kritériumai: megduplázódik és megduplázódik a kerékpározás ismét Manchesterben . Titkos fegyverei: demokrácia, hagyva, hogy a helyi közösségek megtervezzék a saját útjukat, egy összekapcsolt hálózat, amely kritikusan kereszteződéseket tartalmaz, és „mondja meg az embereknek, ha nem akarod, akkor nem fogjuk megtenni.Aztán az emberek azt mondják: „Ó, megcsináljuk”, és rendes beszélgetésed van a kezedben. ”A kerékpár egyszerű, olcsó megoldás sok olyan problémára, amelyekkel szembe kell néznünk, miért mi a fenével nem csinálunk? Chris Boardman

A Boardman nem fanatikus. Két autója van, és sok időt tölt az M6-on, a Wirral-ból indulva, ahol élete nagy részét élte. Szakmai éveiben nem volt tömeges támogatója a nyilvános kerékpározásnak. „Nagyon önközpontú létezés, amikor atléta vagyok. Hihetetlenül önző és ösztönözve vagy, hogy ilyen legyen ”- ismeri be.

De a szabadban mindig is volt valami dolga – kemping, búvárkodás -, és szereti a problémamegoldást és a logikát. „Rájöttem, hogy a bicikli egy egyszerű, olcsó megoldás a felmerült problémák sokaságára, miért nem mi csináljuk ezt?Háromszáz mérföldre innen: a gyerekek 50% -a minden nap lovagol iskolába, az összes utazás 30% -a kerékpáros – Hollandiában, Németország egyes részein, Dániában. Vigyél el innen bárkit, és álld meg őket, és azt fogják mondani: “Én inkább ezt kedvelem.” Tehát olyan erős szappandoboz áll fel.

“Az emberek azt gondolják, hogy Hollandia mindig is a kerékpárokról szól, de még nem. Az 1970-es években az utcai gyermekek halála és a fenyegető olajválság miatt azt mondták: állj meg. Úgy döntöttek, hogy megváltoztatják az utcák használatának módját, és az embereket helyezik az első helyre. Költségeik tömegközlekedésbe kerültek. Nagyobb adókulcsuk van, mint mi, de csodálatosan civilizált. Befektetünk a magánszállításba.Nem vagyunk szokatlanok, csak az egyszerű dolgot csináljuk – és az autó mindig is egyszerű volt, amíg olyan sokan vannak, hogy nem, és a következmények egyre nyilvánvalóbbá válnak. ”Feliratkozás a The Recap-ra, a heti e-mailünkre

A Boardman anyját, Carol-t 2016 júliusában egy kerékpáros balesetben ölték meg. A múlt hónapban Liam Rosney elismerte, hogy gondatlan vezetés miatt halált okozott. “Ez csak szörnyűen ironikus” – mondja Boardman. „Nem gondolok rá, mert csak elpusztít. Ez nem csak az, hogy elvonja valaki életét. Ez minden, ami elmaradt. És nem bűncselekményként kezeljük. Azt mondjuk: „Ó, milyen szégyen”. ”Felsóhajt.

„ Ez a legnagyobb verseny, amiben valaha voltam.Ha meg tudjuk változtatni olyan nagyokat, mint egy városi régió, és bebizonyíthatjuk, hogy működik, akkor azt kell hinni, hogy az ország többi része ezt követi. ”