A tudásarchívum Karácsonyi különleges: december 25-én adták a zsákot?

Szívtelen, mint amilyennek látszik, Simon, egy klub már ismert, hogy Jézus születésnapján elveszi a menedzserét, és még elég bátrak voltak ahhoz, hogy tönkretegyék az egyik José Mário dos Santos Mourinho Félix ünnepségét. „Kilenc vagy tíz éves voltam, és apám [Félix] karácsonyi napon elbocsátották” – emlékezett vissza a Manchester United vezetője, egy 2004-es interjúban. „A Rio Ave vezetője volt, az eredmények nem Jó volt, elvesztette a játékát december 22-én vagy 23-án. Karácsony napján a telefon csengett, és ebédünk közepén elrepült. Tehát tudom, hogy a labdarúgás hullámairól van szó, tudom, hogy egy nap leszakítom. ”Helyes, José.SKATING THIN ICE-nél

Az év 1962-63, Anglia és Wales volt. a leghidegebb télük 1740 óta (Skócia egyébként 1829 óta szenvedett legrosszabb).Az 1962-es boksz-naptól 1963 március elejéig a brit szigetek nagy része hó alatt volt, az átlag alatti hőmérséklet 5-7 fok. Nem meglepő, hogy alig volt futball. Facebook Twitter Pinterest A ventilátor a White Hart Lane vonalakról a Spurs ‘3-0 FA Cup veresége előtt, a Burnley 1963. januárjában söpör. A fotó: Popperfoto / Getty Images

Valójában a tél annyira súlyos volt, hogy Barnsley csak két játékot irányított 1962. december 21-től 1963. március 12-ig.Halifaxi út mentén azonban egy vállalkozói elképzelést értek el: miért nem használjuk a Shay-t korcsolyázásra?

Ironikus, hogy 1963. március 2-án történt, amikor – a Manchester Guardian füzetként Hosszú Tél 1962-63 ”jelentések – az ország nagy része végül megolvadt. „A csapatok megkönnyítették a Dartmoor-i gazdaságot, amelyet 20 napos hófúvással vágtak le 66 napig. Csak 14 labdarúgó-bajnoki mérkőzést halasztottak el, a futball legjobb napja 11 hétig tartott.A Halifaxon még nem volt futball, de a helyi klub nyilvános jégpályaként és több száz korcsolyázott rajta.

A kaszkadőr néhány centiben húzódott, de a Halifax nem tette meg jó – mindössze 30 pontot kaptak a szezonban, és a negyedik részre kerültek, Carlisle, Brighton és Bradford Park Avenue.BOXING NOT-SO-CLEVER

nem vagyunk orvosok, így ügyvédeink azt tanácsolta, hogy ne tegyünk észrevételeket a szemed előtt álló úszó foltokról. De segíthetünk neked a Boxing Day dologban.

1963. december 26-án egy csodálatos 66 gólt szereztek a régi First Division-ben, így néhány csapat remélte, hogy az előző szezon Big Freeze-jét megismételte (ami szinte az összes futballt eltörölte a Boxing Day és a March között).Íme a hirdetések:

Ha ez nem volt elég furcsa, az eredmények két nappal később – amikor sok csapat játszott a „visszatérő láb” – koldus hitet. West Ham, aki 8-2-t vesztett haza Blackburn-ben, 3-1-et nyert az Ewood Parkban. A Manchester United, a Burnley-i 6-1-es thrashing-ból frissen, az Old Trafford asztalánál 5-1-es győzelmet aratott. -1 Fulham legyőzte a 4-2 győzelmet a Cottagers felett a Portman úton. A két pont nagyon jó volt nekik, ne feledd, hogy befejezték.

…és / vagy a régebbi lekérdezésekre adott válaszokat a következő címen: Knowledge is off nyaraláskor, de január 4-én visszatér. Boldog karácsonyt!