A Budweis röplabda játékosai edzője: Liberec hatalmas agresszivitását várom

Péntek délután megkezdődött a röplabda extra bajnokság döntője Dél-Csehországban. És a Budweiser Jihostroj számára a lehető legjobban indult. Jihostroj és Liberec három alkalommal játszottak együtt a szezonban. Kétszer a bajnokságban és egyszer a kupában. Kétszer a dél-csehországi örültek a győzelemnek, és pénteken hozzáadtak egy harmadik győzelmet. Fontos. 3-0-t nyertek a szettben, és jól bejutottak a címsorba, amelyet három győztes mérkőzésen játszanak.

“Ez csak az első lépés. Még két tennivalónk van. A következő mérkőzésen Liberec hatalmas agresszivitását várom el. Semmi egyszerű nem vár ránk “- mondta René Dvořák otthoni edző.

Örömmel nyert. Noha a szemnek úgy tűnik, hogy a 3-0-os győzelem egyértelmű, az ellenkezője igaz.A páros mérkőzések döntöttek az egyenlő mérkőzésről. “Mindenekelőtt nem tudtuk játszani a fontos pillanatokat azokban a sorozatokban, amelyekben vezettünk, és visszatértünk a hazai csapatnak a meccsre. De semmi sem történik. Tudjuk, hogy mire kell dolgoznunk a következő mérkőzésen. “- tette hozzá a vendégek edzője, Michal Nekola.

Az első szettben a hazai csapat gyakorlatilag az egész akció alatt csak minimális előnyt tartott fenn. A döntő pillanat 15:12-kor érkezett. Jihostroj gólt szerzett és 19:15-re sikerült elérnie, amelyet nagy problémák nélkül fenntartott és 25:19-et nyert.

A második szett rosszabb volt a hazai csapat számára. “Akkor egyszerűen tudomásunkra jutott. De szinte minden halmaznál “- ért egyet René Dvořák edző. A dél-csehországi emberek gyakorlatilag elveszítették az elejétől.Egy pillanatra és 15:18, de akkor jött a döntő pillanat, amikor Miguel de Amo otthoni felvevője meg tudta fordítani a készlet sorozatát a kiszolgálón, és 19:18-kor a hazai csapat a mérkőzés első alkalommal vette át a vezetést.

“A lényeg az volt, hogy nem adtunk fel, és még mindig harcolunk” – jelentette ki Šotola. Ez volt az, aki a második szettben kezdte meg helyét, amikor Filip Křesťan helyére állt, és 25:21-ben segített neki megszerezni a haza, miután 24:21-ben megtörte a Štokr-szolgáltatást.

Még a harmadik set is hosszú ideig kiegyensúlyozott volt. A nézők hosszú cseréket néztek, tele nagyszerű beavatkozással. A hazai csapatnak újra kellett felépülnie a kedvezőtlen helyzetből. Még döntetlen volt 15:15-kor. De akkor jött a legfontosabb pillanat, amikor Jihostroj visszapattant a 19:15-re.A vendégek ismét 20:19-re csökkentek, de az idő után a ceské budějovicei szolgálatban Max Staples volt az ausztrál összetörő, 24:22-es eredményükkel pedig a dél-csehországi labda volt az első Šotola.

A következő mérkőzésre 23. kedden kerül sor. Április Liberecben. Április 27-én, szombaton visszatér Csehország déli részébe.