Jonjo Shelvey, amikor Rafael Benítez azt mondja, egyenesen magas ütemben üt

Rafael Benítez alig sikerült Steve McClaren-t vezetni a St James Parkban tavaly tavasszal, mielőtt elhagyta a középpályást a csapatból. Annak ellenére, hogy Newcastle a bajnokságba esett, Shelvey ekkor kezdte a szezont, és felmelegedett a padon, és amikor felszabadult, folyamatosan megpróbálta túl sok „hollywoodi járást” és túlzottan ambiciózus hosszú távú felvételeket. Bővebben

Az elmúlt hetekben azonban a dolgok radikálisan megváltoztak. A végtelen órákon át tartó, kemény edzésen alapuló munka Benítezrel egy 24 éves nőt tanított, aki azt állítja, hogy nőtt fel, hogy egy értékes, változó tehetséget alkalmazzon.És amikor Newcastle a bajnokság tetejére emelkedett, Benítez is komoly ötleteket hozott, hogy Gareth Southgate komolyan fontolja meg Shelvey hat angol sapkáját.

Ha nem valószínű, hogy a technikailag biztosított Vurnon Anita a klubvezető kedvenc játékosa, Shelvey lett a Benítez-i csapat ritkasága: olyan játékos, aki nem találja magát rendszeres forgatásnak.

A játékok pontossággal és bántalmazással, nem szokatlan mentális játékokkal bátorság, Shelvey diktálta a játékot egy horgonytól Newcastle 4-2-3-1-es formációjában.Végső soron úgy tűnik, hogy megszerzi az ismeretét, hogy pontosan tudja, mikor szabadíthatja fel azokat a pusztító, védelmi szétválasztást, amelyek 40 és 60 yard között haladnak.

Egy futballvilágban, melyet a tiszta és rendezett középpályásokkal szűkítettek. kockázatot jelent a rövid és az oldalirányú labda, Shelvey látása, technikája és az áthaladó hatótávolság különbözik. A különbség most az, hogy az ismerős csapdát egy olyan anyag támasztja alá, amelyet a svédországi Swansea-ből McClaren Newcastle-ba való áttérése a tavaly januárban elszenvedett £ 12 millió, £ 80,000-a-hetes periódusában hiányzott.

ki tudja játszani ezt a pozíciót ”- mondta Benítez. – De Jonjo minden játékot játszik. Műszakilag jó, és amikor jól játszik, a csapat jobban játszik. Jonjo-ban van egy játékosunk, aki rendelkezik vele a végső passzoláshoz.Ő tudja irányítani a játékokat.

És Anglia? – Amikor most játszik, miért nem – tette hozzá a korábbi Liverpool, a Chelsea és a Real Madrid vezetője. „Soha nem volt kétség a Jonjo képességeiről, de most nagyon jó szinten játszik. Ez nagyon világos. Nagyon elégedett vagyok vele. ”

Ez a harmónia nem akadályozta meg a kreatív feszültségeket az edző és a középpályás között, mivel Benítez megkérdőjelezte Shelvey döntéseit a szombati 3-1-es győzelemben Brentford ellen, amelyben Shelvey segített létrehozni Newcastle összes célja. Úgy tűnik, hogy ez a konstruktív kritika a Charlton és Liverpool korábbi játékosai közül a legjobbat hozta.

„Nem vagyok ugyanaz a személy, akivel korábban voltam” – mondta Shelvey. – Rafa segített megérteni magam. Nagyon jó menedzser.Annyira nőttem a Newcastle-nél. ”

Shelvey is szerződést kötött, sőt, egy kő súlya felett, valamint egy„ gyerekes gondolkodásmóddal ”foglalkozott, miután felvett egy személyi edzőt a zárószezonban. „Az én mentalitásom jobb, mert jobban érzem magam fizikailag” – mondta.Jonjo Shelvey: „Növekvő volt, durva volt, az emberek egyre szétcsúsztak” Tovább

Az eredményül kapott metamorfózis túl későn jött, hogy megmentse McClaren munkáját Tyneside-en, de nem meglepő Ian Holloway, aki 2011-ben felvette Shelveyt Liverpoolból Blackpoolba, és gyorsan felismerte a potenciálját. – Jonjo valószínűleg a legjobb játékos, akit valaha is láttam a bajnokságban – mondta Holloway, miután Newcastle-t figyelte. – Meg tudja szerezni a középső feleket, diktálni a játékot, és túljuthat az utolsó harmadik helyre.Soha nem néz ki, hogy játssza le az egyszerű labdát, mindig meg akar bántani. Olyan, mint egy báb; mindig mozgatja a fejét. Annyira tisztában van vele minden körül. ”

Roy Hodgson hibátlanul írta le, amikor az akkori Anglia edzője debütált neki, Shelvey – aki 31 játékot kezdett három év alatt az Anfieldben, amelyet Benítez írt alá (aki nem sokkal később), ahogy Steven Gerrard örököse látható – lila foltokkal élt.A különbség ezúttal az, hogy bátorságát és képességeit ma már megerősíti, és néha megerőlteti Benítez befecskendezett fegyelme.

„Mindig is magabiztos voltam – ha alopeciát és kopasz fej ”- mondta egy férfi, aki vokális vezetőként lépett fel a mezőn és a területen. – De most már sokkal magabiztosabbnak és félelmetlenebbnek érzem magam.

„Azt hiszem, a bajnokság segít nekem és segíti Newcastle-t. „Van egy buzz a városban, a rajongók visszajönnek – 52 000-et kapunk otthon játékban – és sok szeretet van a klub ellen. Ez izgalmas. ”

A Southgate sokkal rosszabbul tudta megnézni, mint egy olyan játékos, aki képes visszavezetni a lámpákat Angliában.