Ha a csomagtartó nem fér el, akkor a női labdarúgóknak alternatívát kell választaniuk

Ebben a hónapban a sport nemek közötti bérszakadékról folytatott beszélgetés a Forbesnek a világ legjobban fizetett sportolóinak listájának közzétételével kezdődött. A listán nem volt sportoló nő. Érdekes tudni, hogy hány Ferraris Neymar PSG-szerződést vásárolhat, vagy hogy fedezi a világ legnépszerűbb 1693 női labdarúgójának béreit, az adatok csak részleges képet adnak a sportban tapasztalható egyenlőtlenség szakasztól. Jelentés 40 Bővebben

Azt állítom, hogy a sporttudomány egy felfedőbb hely a kezdéshez. Caroline Criado Perez, a feminista kampány egyértelműen fogalmazza meg a nők ellátásának hiányát: „Többé-kevésbé létezik, ami alapvetően lehetetlenné teszi a bizonyítékokon alapuló tanácsadás nyújtását a női sportolók számára.” Wow. Ez aggasztó.Következő könyvének, a Másik fele kutatása során szembeszállt azzal a abszurd és egyetemes gyakorlattal, amely szerint a férfiak testét alapértelmezésként használják a tudományos kutatásokban.

Újra és újra láthattuk, hogy ez mennyire hatástalan. 2013-ban az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerügynökségének felére kellett csökkentenie a nőknek adott altatók számára javasolt adagot, mivel a nők testének lassabban metabolizálják a hatóanyagokat. Időközben 2015-ben végeztek alkoholos tesztet a női Viagra-tabletták esetében, ahol a tesztelt személyeknek csak 8% -a volt nő. És tudjuk, hogy a nők testét rutinszerűen másodosztályú polgárokként kezelik.

Az Egyesült Államokban a férfiak átlagosan 49 percet várnak, mielőtt fájdalomcsillapítót kapnak az akut hasi fájdalomra; a nők 65 percet várnak ugyanazon a dologon.És bár a szívrohamban szenvedő férfiak tünetei közismertek, a nők 50% -a rossz diagnózist kap ugyanazon állapot miatt.

A sportban hasonló mintát látunk. Egy orvos azt mondta Serena Williams-nek, hogy „nyújtsa be ezt”, amikor panaszkodott az ideje alatt fellépő fejfájásra (később menstruációs migrén diagnosztizáltak neki). Jelena Jankovicot nevetségessé tették a médiában, hogy beszélt a „nők problémáiról”, amelyek befolyásolták Wimbledoni előadását. A menstruáció és annak sportteljesítményre gyakorolt ​​hatása egy viszonylag új kutatási terület. Ez is gyakran szerepel annak okaként, hogy a nőket nem alkalmazzák a sporttudományi tanulmányokban, mivel a menstruációs ciklus ingadozó hormonszintje még nagyobb kihívást jelent.Ennél is inkább azt gondolod, hogy ezt meg kell vizsgálnunk.

Az adatok egészében példákat találunk arra, hogy a nők testét kizárták. A British Medical Journal egyik cikkében kiderül, hogy a sport- és testmozgás-kutatásokban részt vevőknek csak egy százaléka volt két év alatt nő. És bár a nők jól képviselték az anyagcserét és a fogyást (a társadalom szereti a nőket étrendben), Bethany Brookshire 188 sporttudományi tanulmányt elemezte, hogy megállapítsa, hogy a nők milyen rosszul képviselték a sportteljesítményt és a sérüléseket. A 29 tanulmányból álló egyik mintagyűjteményben Brookshire megállapította, hogy a résztvevőknek csak a nők 3% -át a nők. Az Egyesült Államokban járványnak nevezték.Ennek ellenére, valamint a sérülés súlyosságának és magas ismétlődésének ellenére a vizsgálatokban résztvevőknek csak 42% -a volt nő. Az angliai labdarúgó, Claire Rafferty karrierje során három ACL-sérülésből jött vissza.

Nem tudjuk az összes kiváltó tényezőt (természetesen nem, a férfi testét használjuk nőkkel kapcsolatos kutatásokhoz) ), de vannak olyan jelzések, amelyek arra utalnak, hogy a lábbeli és az ACL-törés között kapcsolat áll fenn. Ebben a hónapban elindult a közösségi finanszírozási kezdeményezés, amelynek célja a nők számára futballcipő gyártása. Női csizma létezik, de neked nagyon nehéz megtalálni őket a főutcán. Ezek gyakran többet fizetnek, mint a férfiak, és a rendelkezésre álló típusok töredékét teszik ki.A csúcscsapatok szponzorálást kapnak, és egyre több olyan kampány, mint például az Adidas világszerte futó világbajnokság-hirdetése, magában foglalja olyan női futballisokat, mint például a freestyler Caitlyn Schrepfer, aki elkápráztatta Zinedine Zidane-t a képességeivel. De a képviselet és a rendelkezés egyaránt minimális, a gyártók azt állítják, hogy nincs szükség a női csizmára. A csizmát fejlesztő Ida Sports mögött álló nők nem értenek egyet. Azt mondják, hogy az alulról futballozó nők 75% -a férfiak vagy gyermekek csizmáját viseli. Csak egy életképes alternatívát kell kínálniuk.

A gyors kör rámutat arra, hogy bár a nők Super-elitje elitjeinek egyes női női csizmát viselnek, sokan nem. Megvakarom a fejem.Hogyan lehetnek olyan labdarúgók, akik Anglia legjobb bajnokságában játszanak, és nem viselnek női ruházatot?

Nem számít – ha a cipő illeszkedik? Nos, igen, ha nem igazán illeszkedik. Négy fő különbség van a férfiak és a nők lába között: egy keskenyebb sarokpoharat (ahol a cipő megfogja a sarkot), egy szélesebb elülső lábát, amely arra vezet, hogy a nők kisebb cipőket vásárolnak, hogy illeszkedjenek a sarokba, majd összepattanjanak az orrukon, a magasabb ívek és – tovább a csontvázon – szélesebb csípő, amely a nőket másképp nyomás alá helyezi. Az, hogy a játékosok egy generációja olyan csizmát visel, amelyet nem úgy terveztek, hogy figyelembe vegyék ezeket a különbségeket, hiábavalóság. Különösen abban az időben, amikor igyekszünk nőni a nők sportját.

Senki sem lobbiz, hogy sportautók vagy kastélyokat vásároljon a női labdarúgók számára.De minden bizonnyal mindenki megérdemli a legjobb tudást és betekintést, amelyet a tudomány kínálhat sportkarrierként. És egy megfelelő pár csizmát.