Antonio Conte megtörheti a Mourinho Chelsea varázsát a Manchester United ellen

Olyan sokszínű vezetők, mint Carlo Ancelotti és André Villas-Boas, nem tudtak elkerülni a Mourinho tervét. Róma Abramovics első Chelsea-tulajdonosának első évtizedének egyik nagy ironizációja az, hogy Mourinhóval való kapcsolata meggyengült, miközben elkezdte aláírni az Un-Mourinho-szerű játékosokat, és miután elment, folytatta a Mourinho képletet. Chelsea végső győzelmét a 2012-es Bajnokok Ligájában a barcelonai és a müncheni Bayernek nyert győzelmek után kapták, amelyek taktikai szempontból szinte olyanok voltak, mint a Mourinho séma paródiái. Megtört a varázslat, ahogy véget vetett a régi őrségtől, Mourinho visszatért. Olyan volt, mintha Heathcliff ismét átvette volna a Wuthering Heights irányítását.Volt egy dicsőséges magas, majd egy második, zúzó vége az ügynek.

Talán Mourinho befolyása nem bizonyul annyira tartósnak a második alkalommal – bár a Stamford Bridge közönsége bekapcsolta azokat a „patkányokat”, akik állítólag elárulta őt, és a múlt szezonjának zsákolása után énekelte a nevét, biztonságos feltételezni, hogy vasárnap meleg fogadtatást fog kapni, amikor meglátogatja a Manchester Unitedet. Talán az a tudás, hogy milyen rosszul fordult elő a második kísérlet, elnyomja a lelkesedést, hogy megpróbáljon harmadik alkalommal. Lehet, hogy egy másik Premier League klub karjaiban látja őt az ardor.De még ha Mourinho fogása kevésbé tartósnak bizonyul ebben az időben, Antonio Conte első nagy feladata, hogy mozogjon a klubban, hogy megbizonyosodjon róla, hogy – játékosok, igazgatók és rajongók – elkötelezettek, és nem mindig egy korábbi menedzserért.

Egy bizonyos értelemben könnyebbnek kell lennie. A Conte nemcsak határtalan energiával és erőteljes karizmával rendelkezik, de ez a játékoscsoport nem hasonlít Mourinhóhoz, hogy Frank Lampard, Petr Cech, Michael Ballack és Didier Drogba tette. Még John Terry Mourinhóval való kapcsolata úgy tűnt, hogy a Mourinho tavaly decemberi távozása után hűtött. A Conte valószínűleg nem találja sok jelenlegi csapatát rendszeres szöveges beszélgetésekben korábbi vezetőjükkel.

De a tágabb szinten a probléma továbbra is fennáll.Lehet, hogy Mourinho panaszkodott a klubba történő felvételről – meglehetősen világos volt, hogy mit beszél a kilenc perces soliloquy-ben a Southampton veresége után – de ez még mindig egy sablont épített az ő sablonjához.

A Conte örökölt játékosokat 4-3-3-as vagy 4-2-3-1-es játékokra szerelték össze, a hátsó négy pedig mélyen ült. Korábbi kísérletek arra, hogy magas vonalat vezessenek be, leginkább a Villas-Boas alatt, nagyrészt Terry miatt. Az Arsenal 5-3 októberi otthoni vereségében játszott előadás az esettanulmány volt abban a veszélyben, hogy egy olyan védőtől, akitől hiányzik az ütem, és lassan fordul elő, hogy magasan működjön.

Mégis Terry bizonyos távolságra továbbra is a Chelsea legjobb természetes védője.Valójában egy olyan világban, ahol a védekező védők ritkák, még 35 éves korában is védekező szempontból az egyik legjobb maroknyi középsugárzás a bajnokságban. A probléma az, hogy Conte, Siena, Juventus és Olaszország, mindig is kedvelt egy magas vonalat. Így döntött a döntés, hogy Terry egy évre meghosszabbította a szerződést.

A Conte megkezdte a szezont, és megpróbált kompromisszumot használni, a 4-2-3-1. A nyitó hétvégén a West Ham ellen küldött oldala csak egy változást jelentett a Mourinho csapatától a tavalyi nyitó hétvégén.De miután a Swansea-t húzta, és a Liverpool és az Arsenal vereségei – és a shambolic 4-2 League Cup megnyerte Leicestert – visszatért a legjobb tudásába.

A Terry-vel megsérült vissza három, Victor Moses-t és Marcos Alonso-t használva szárnyaként. Nem világos, hogy van-e ilyen hely a Terry számára, aki azt mondta, hogy Anglia 2006-ban Anglia 2-0-os veresége volt Horvátországban, amikor nem szerette a hátsó háromban játszani – amit Steve McClaren tévesen hajtott végre. Az azonban világos, hogy az előadások jelentősen javultak, bár csak Hull és Leicester felett nyertek. tökéletlen anyagok. Ha jól teljesítenek United ellen, az észlelés változhat.De hogy Conte egyáltalán jelentős változást hozott. Ez kulcsfontosságú lépés a saját bélyegzőjének a klubba való elhelyezésében. Feltehetőleg az ő látása felé történő felvétel következik.

És persze, hogy kevés Conte-nek lehetne jobb módja annak, hogy önmagát érvényesítse, mint hogy előbbjét legyőzze vasárnap – különösen, ha egy csapattal állítja be felismerhető módon.