Vondroušová és Muchová uralkodtak, a csehek összetörik Kanadát a Fed Cup sorsoláson

Posted on Posted inPariuri

Az erősen bátorító otthoni rajongók, köztük harminc rock-rajongó, akik trombitákkal és dobokkal telepedtek fel néhány méterre a játéktértől, okkal kellett örülniük a tenisz szombat kezdete óta Prostějovban. Karolína Muchová futó, magabiztos és magabiztos teljesítményt mutatott az első számú kanadai Rebecca Marina ellen, és 6: 3 és 6: 0 győzelme 888sport után 1: 0-ig vezette a Cseh Köztársaságot.

, Marina megengedte neki, hogy egyetlen játékot játsszon a szolgálat alatt. Ugyanakkor a magas kanadai óránként akár 190 kilométer sebességgel is szolgált. De a csapások erejét felesleges hibákkal kompenzálta.Éppen ellenkezőleg, a 22 éves cseh türelmesen játszott az alapvonaltól, jól védte magát és pontosan a vonalra helyezte ütéseit.

Marina enyhe lendületet kapott az első szettben, 1: 3 és 15:40-nél, amikor 3: 3-ra kiegyenlített egy sikeres sorozatnál. Aztán azonban a ház teniszező ismét átvette az irányítást, aki a következő három játék végén egy merészebb elgondolásnak köszönhetően 49 perc alatt az oldalára csapta a nyitókészletet. Pála ügyvédje gyorsan 4: 0-ra vezetett a vezetésbe, kampánya során mindössze 7 büntetést veszített.Ezenkívül biztonságosan figyelt a másik két gammára, és simán és meggyőző győzelmével díszítette behúzott bemutatóját. “A rajt során leginkább ideges voltam, remegtem, de akkor esett ki tőlem. A nézők szörnyen lépnek előre “- mondta Muchová egy interjúban a ČT-vel.

A fiatal tehetségek párja

A cseh csapat vezetését Markéta Vondroušová erősítette meg, aki 6: 4 és 6: 1 arányban volt. konzultált a 16 éves Leylah Fernandez-kel.A fiatal kanadai versenyző, az idén ausztrál Australian Open döntőse az első szettben váratlanul nagy ellenállást mutatott, de amikor Vondroušová három évvel idősebb nőtt a vezetésbe, már biztonságosan figyelte a meccset.

Így megerősítette az első számú csapat szerepét, amelyben pariuri sportive ponturi karrierjének első alkalommal bemutatta magát, és jelentősen közelebb hozta a hazai válogatást az általános győzelemhez.

A két bal oldali párbaj első sorozatában a Vondroušová megszerezte a vezetést 4: 1, ám a bájosan játszó kanadai 3: 4-re csökkent. A Cseh Köztársaság időben megszakította emelkedését, és 35 perc alatt hozzáadta a bevezető készletet számlájához.

A második szett első három játékában a kiszolgáló játékos mindig elvesztette a kiszolgálást, ám Vondroušová megerősítette a WTA rangsor 47. játékosának a tulajdonságait.Fernandez a tehetségének villanását is mutatta, de kivételesen sikeres ütéseket váltott fel kisebb hibákkal.

A vasárnapi program Prostějovban 12:00-kor kezdődik, majd a Vondroušová Marina, Muchová és Fernandezová, valamint a Bouzková, Krejčíková – Dabrowská, Fichmanová párosok párosaival párosul. A kapitányok azonban továbbra is megváltoztathatják jelöléseiket.

Még a rájátszásban bekövetkező esetleges kudarc sem feltétlenül jelenti a leszállást. A Nemzetközi Teniszszövetség a formátum megváltoztatását efortuna fontolgatja, a Világcsoportot most 16 csapat fogja játszani, és a cseheknek bele kell illeszkedniük a világ első csapatának pozíciójába. A végső döntést az ITF az idei Roland Garros során hozza meg.