Hogyan ment el Sassuolo Olaszország negyedik rétegéből az Európa Ligába egy évtized alatt

A klub átalakulásának története meg fog hinni a csodákban. 2006-ban játszottak az olasz labdarúgás negyedik szintjén, vagy csak kismértékben törekedtek arra, hogy ilyen gyorsan tegyék ezt. Azonban a múlt hónapban megrendezett szép estén a valósághúzás és a 7 000 rajongó, akik összegyűltek a stadionban, olyan hangulatot teremtettek, amelyet nem fog elfelejteni sietve. Claudio Pistoni polgármester szerint: „A kép, amelyet Sassuolo Calcio ad a városnak, hatalmas. Mindenki számára büszkék, még azok számára is, akik nem szeretik a labdarúgást.

A Sassuolo a Serie C2-ben, Olaszország negyedik szintjén volt, nemrég 2006-ban. A konszolidáció egy szezonja után a jelenlegi Juventus főnököt, Max Allegri hozta őket tovább.Allegri 2007 augusztusában csatlakozott a klubhoz, és már a következő áprilisban elhagyta a promóciót. A Sassuolo-t először a Serie B-be vitték, és elegendő hatást gyakorolt ​​a Serie A Cagliari klubra, hogy kijelölje őt vezetőedzővé. Később megnyerte Scudettit Milánóval és Juventussal – és Sassuolo-nak sikerült elérnie európai álmát.

Sassuolo gyorsan alkalmazkodott a Serie B-hez.A hetedik helyen végzett a 2008-09-es szezonban, és ismét javultak, és a következő szezonban a korábbi Juventus és Fiorentina Stefano Pioli irányítása alatt tartották a promóciós rájátszásokat, és csak két lábon vesztették el a Torino félidőben. .

A klub hasonló csalódást szenvedett a 2011-12-es szezonban, amikor harmadik lett a bajnokságban, és elvesztette a rájátszás-elődöntőben, ezúttal a lehetséges promóciós nyertesek Sampdoria. Az oldal konzisztens és határozott volt, de nem találták meg a helyes vezetőt, hogy elvigyék Serie A. ígért földjére.A klub tulajdonosát, Giorgio Squinzi-t, a Mapei Industries lelkes milánói támogatóját és vezérigazgatóját, a romák és az olaszországi Eusebio Di Francesco volt.

A Di Francesco-t gyakran hasonlítják Jürgen Klopphoz a játék és a túlzott ruhaérzet. A csípő szemüveges és finoman szabott öltönyökre fordul. A legendás portugál labdarúgó, Eusébio néven elnevezett Di Francesco képességeit és tehetségét vezetőként tükrözi. Néhány tulajdonságot örökölt régi roma menedzsere és Zdenek Zeman mentora, mint például a holland inspirált 4-3-3-as formáció hatékony felhasználása. Egy pragmatista, optimista és fegyelmi szakértő, Di Francesco biztos, hogy Squinzi biztos volt abban, hogy ő a megfelelő ember, aki előremutatja a klubot. Facebook Twitter Pinterest Sassuolo edző Eusebio Di Francesco.Fénykép: Marco Bertorello / AFP / Getty Images

A Di Francesco a 2012-13-as kampányban Sassuolo-ra húzódott a labdarúgás stílusa. Olyan játékosokkal, mint Domenico Berardi (aki a klub minden idők legmagasabb pontja volt 21 éves korában), középpályás Simone Missiroli és az örökzöld Francesco Magnanelli, a Neroverdi a második felosztást uralta, és az asztalon a legtöbb helyen volt a legtöbb évszak. Miközben Sassuolo hullámokat készített a pályán, Di Francesco-t Olaszországban ültettek el, Milánó és Fiorentina állítólag érdekelt.

A szezon utolsó napján a Sassuolo legyőzte Livornót, hogy lezárja promócióját A Serie A. Simone Missiroli a hatodik percben megállt, hogy bajnokként vegye fel őket. A cél a személyzet és a szurkolók örömteli ünnepségei voltak.Ami csak néhány évvel korábban lehetetlennek tűnt, csak a legnagyobb drámával sikerült elérni. A következő napon majdnem minden Sassuolo őshonos jelen volt a Garibaldi téren, hogy megünnepeljék hőseiket. Claudio Pistoni polgármester büszkén nyilatkozta Sassuolót “Serie A városnak”, amely a vidám tömeget küldi. Facebook Twitter Pinterest A Sassuolo játékosok a Serie B címet 2013 májusában megnyerték. Fénykép: Elisabetta Baracchi / EPA

A klub a Serie A-nál biztonságos otthont akart. 2013 decemberében a klub teljes jogokat szerzett a közeli Mapei Stadionba Reggio-Emilia-ban, miután Giorgio Squinzi tulajdonos vásárolta meg nyilvános aukción. Ők lettek az első három Serie A klub közül, a Juventus és az Udinese mellett, hogy teljes mértékben irányítsák saját arénájukat.A rajongók közül sokan elégedetlenek voltak a játékra való utazás miatt, de a vásárlás a tulajdonos szándéknyilatkozata volt. Squinzi azt is jelezte, hogy eltölteni kívánja, amikor aláírta a Mapei-val kötött 22 millió eurós szezonbeli szponzorálási szerződést.

Az ország leghíresebb klubjainak és stadionjainak meglátogatása a Sassuolo rajongók normáljává vált a 2013- 14 szezon, de az eredmények ismeretlenek voltak. Sassuolo első szezonban a felső járatban elvesztették az olasz labdarúgó hagyományos erőműveit; Lazio, roma, Juventus és Inter mindannyian legyőzték a Sassuolo kihívást, az utóbbi pedig Modenába érkezett, és 7-0. Mindazonáltal volt egy emlékezetes győzelem Milánóban egy olyan játékban, amely 4-3-at ért el, a folyamatosan jelenlévő Domenico Berardi mind a négy Sassuolo gólt pontozta.Az eredmény egy bittersweet pirulát kapott, hogy lenyelje Milánót támogató tulajdonosát.

A milánói fejbőr morális-erősítő volt a szurkolóknak, de amikor a csapat ezt követően egymás után legyőzte Torinót és Livornót, Di Francesco megkapta a csomagot. Giorgio Squinzi hívta fel Milánó barátait abban a reményben, hogy el tudta vonzani Filippo Inzaghi-t Sassuolo-nak, de az előlegeket elutasították. Squinzi-nek Alberto Malesani-nak kellett rendeznie, aki a legismertebb az Uefa-kupa megnyerésével a Parmával 1999-ben, és egy látványos rant, amit a Panathinaikosért felelős, aki több, mint 20 olasz átokszóból álló „cazzo” szót használt.Mintavonal: „Itt vagyok a nap 24 órájában, a nap 24 órájában. Itt vagyok – MINDEN EGY FOGLALÓ NAPJA”. Sassuolo: Serie Egy alternatív klubvezető Tovább hosszú öt játék, valójában nem nyer. Kint volt az ajtóból, és ismét eljött Di Francesco, kijelentette, hogy soha nem volt kicsomagolva a táskáit. Sassuolo az érkezéskor négy ponttal távol volt a biztonságtól, és a végső 12 játékban lenyűgöző 17 pontra vezette őket, a túlélést pedig a tartalékkal megegyező mérkőzésen. A Sassuolo története a felső részlegben legalább egy szezonban folytatódik.

Az előző kampány szcintilláló formában történő befejezése után Sassuolo nagy optimizmussal ment a 2014-15-es szezonban. Most egy egységes oldala volt, amely tehetséggel és törekvéssel virágzott.Védelemben Paolo Cannavarót, a legendás Fabio testvérét és Francesco Acerbi-t kapták, akik a herékrák diagnosztizálása és a kemoterápiás kurzus során a legjobban védett olaszországi védők közé kerültek. A középpályán Magnanelli, a legendás kapitány, aki a klubban volt, mivel a negyedik osztályban volt, még mindig a csillag attrakciója volt. Előttük volt Berardi és Simone Zaza, akik hatalmas partnerséget hoztak létre a támadásban. Facebook Twitter Pinterest Sassuolo kapitány, Magnanelli, Lazio veresége után 2015-ben. Fénykép: Giuseppe Bellini / Getty Images

A csapatban az olaszok domináltak, ami ritkaság a Serie A-ban, és készen álltak az ország legnagyobb klubjai.Egy intelligens tanáccsal és egy tehetséges vezetővel Sassuolo elindult a 2014-15-es szezonban. A gyenge kezdet ellenére, amely magában foglalta egy másik megalázó 7-0-os verést az Inter kezében, Sassuolo befejezte a 12. helyet, és az előző évhez képest öt helyet ért el. Két nyereményt követeltek Milánó felett, valamint egy Inter-t a fordított szerelvényen, sőt a tulajdonos örömére. Az oldal könnyedén befejezhető lett volna az asztal felső felében, ha több játékban nem tartott volna ellene késői célokat; Roma, Genova és Palermo a játék utolsó percében jobb védelmet kaptak. Mindazonáltal a szezonból pozitívak voltak.

A Sassuolo tavaly nyáron tovább erősítette a 22 éves középpályás Matteo Politano-t Pescarából.A roma ifjúsági rendszerben nőtt fel, mielőtt Pescarába költözött, és elkapta a Sassuolo személyzetének szemét. A Politano-t Alfred Duncan, egy Ghána, aki az Inter ifjúsági csapat tagja volt, csatlakozott a középpályához, mielőtt a Sampdoriaba költözött. Hatalmas kiegészítés volt, és döntő fontosságúnak bizonyult, amikor a csapat felemelte az asztalt. Sime Vrsaljko fiatal volt, aki javult, és a helyi és a horvát média nagyszerű dolgokat vetett ki, akik a híres Darijo Srna hosszú távú utódai voltak.

A Sassuolo a korábbi évszakokkal ellentétben jó kezdete a 2015-16-os kampánynak, amely az első hat játékban veretlen lett, beleértve a Napoli megnyerését otthon a nyitónapon.Október elején elvesztették legyőzhetetlen állapotukat Empoli-ban, de jól sikerült, a hónap végére Lazio-t, majd híresen Juventust legyőzve.

Otthonuk erőddé vált, és bizalommal duzzadt, tovább folytatták a Sampdoria, Milánó és Torino fölötti morális fellendülést. Figyelemre méltó, hogy elhagyták az éhséges emlékeket az Inter-től, és megduplázta őket. Facebook Twitter Pinterest A Sassuolo játékosok a győzelem után ünneplik az Inter-t 2016 májusában. Fotó: Giuseppe Bellini / Getty Images

A Sime Vrsaljko Atlético Madridba és Nicola Sansone-ba Villarrealba történő értékesítése nyáron jelentős nyereséget adott és hogy a Sassuolo terv működik.Az Európa-liga minősítő fordulóiban legyőzték FC Luzern és a Vörös Csillag Belgrádját, mindkettő 4-1. És a Serie A szezon viszonylag lassú kezdete ellenére a menedzsment nyugodt marad.

Most Sassuolo beszél, mint Olaszország válasza Leicester City felemelkedésére. A lerombolhatatlan vágy, a tulajdonos, aki hajlandó pénzt költeni, és a tapasztalat és a fiatalok helyes keveréke a pályán, Sassuolo-t tette az országnak. A klub stabil és a mezőn kívül van, és ha folytatódnak ebben az értelemben, néhány meglepetést okozhatnak Európában.