A volt csapattársak összecsapnak az ausztrál krikett nem-agresszív paktumával kapcsolatban

Michael Clarke és Simon Katich híresen fizikailag összecsaptak az öltözőben, amikor tesztjátékosok voltak, és ezen a héten szóbeli egyetértésbe kerültek Ausztrália azon elkötelezettsége miatt, hogy Ausztrália elkötelezettsége kevésbé agresszív a pályán.

Clarke csatlakozott a korábbi játékosok kórusához, akik bírálták a márciusi labdacsalás-botrány nyomán elterjedt új etoszust, mondván, hogy Ausztrália sikerének esélyei veszélybe kerülnek, ha az agresszív vonalakat mérsékeltetik. Bővebben

„Nem kell, hogy mindenki legjobb társa legyen. Úgy gondolom, hogy az ausztrál krikettnek abba kell hagynia az aggodalmát, hogy kedvelik, és el kell aggódnia, hogy tiszteletben tartják ”- mondta Clarke volt ausztrál kapitány a Macquarie Sports Radio-nak.

„ Játssz kemény ausztrál krikettben.Mert tetszik-e vagy sem, az a mi vérünkben van. Ha megpróbálsz elmenni tőle, valószínűleg a világ legkedveltebb csapata vagyunk, nem fogunk nyerni. Nem nyerünk játékot.Fiúk és lányok nyerni akarnak. ”

Katich, a volt tesztnyitó jelöltjeként jelölték, hogy csatlakozik a Cricket Australia testületéhez egy rendkívül kritikus kulturális áttekintés nyomán, amely David elnök lemondását kényszerítette. Peever.

A Longstaff-értékelés megállapításai között szerepelt az, hogy az ellenfelek helyszíni visszaélését „normalizálták”, és az ausztrál játékban elősegítették a „nyerés költségek nélkül történő kiszámítását”.

Katich szerint Clarke elmulasztotta a lényegét. “Amit elfelejtettünk, az nyilvánvalóan becsapódott, és miért vagyunk ezen a ponton, és mi vezetett minket erre a pontra, és olyan vonalról beszélünk, amelyről olyan régen beszéltünk” – mondta a SEN rádiónak. .

„A lényeg az, hogy egy nyilvánvaló csalásért elkaptak minket, és ezt a lehető leghamarabb ki kell javítanunk, hogy visszatérítsük az ausztráliai és a világ minden tájáról érkező krikettklub tiszteletét.

„Ez a helyszíni viselkedés évekig nem tetszett a csapatnak, és ez nyilvánvalóan a Fokvárosban jött létre.Még mindig játszhatnak ausztrál módon a versenyképesség és a tisztességes játék szempontjából, de nem mennek túl a tetején, és átmennek a szabályokon, mint ahogy Fokvárosban tették. ”

Steve Smith kapitány és David alelnöke A Warner-t egy évre betiltották, míg a Cricket Australia kilenc hónapra felfüggesztette a Cameron Bancroft batsman játékost a Dél-Afrika ellen Fokvárosban végrehajtott tesztben a labdát meghamisítani.

Tim Paine vezet az oldal a jövő héten egy négy tesztű otthoni sorozatba Indiával szemben, miután megígérte, hogy felszámolja a szánkóparancsnokot.