Lennox Lewis szerint Tyson Fury legyőzheti Deontay Wildert, ha a küzdelem messzire megy

Lennox Lewis, Nagy-Britannia mindenkori legsúlyosabb nehézsúlya, amíg Anthony Joshua meghosszabbítja hagyatékát, hogy bizonyítsa ellenkezőjét. Úgy véli, hogy a Tyson Fury 12 fordulón át kiküldheti Deontay Wildert, amikor szombat este Los Angelesben találkoznak. Ennek az az az alapja, hogy úgy csalja meg a bajnokot, ahogyan a 2015. évi Wladimir Klitschko vonalvezetői címet szerezte. De ha a harc rövid, akkor Lewis szerint csak egy győztes van: Wilder.

< p> Lewis, aki 2004-ben nyugdíjba került, miután háromszor megszerezte a világbajnokot, tegnap este elmondta a Guardiannek a kanadai otthonából: „Az egyik nagy visszatérés lesz, ha Fury nyer. Többet látom őt a boxerből. Megtörhet téged, különösen, ha nem tudsz megütni vele. Deontay nem volt olyan srác ellen, aki olyan jól tud mozogni. És mindketten nagy emberek.Ha valaki elkapja Fury-t, lehet, hogy Deontay hosszú karjaival. Ha ez egy távoli küzdelem, akkor a Tyson Fury. Ha ez egy rövid küzdelem, határozottan Deontay, ereje miatt.Tyson Fury: A depresszió és a boksz távollétében „feladtam az életet”. Bővebben

„Szerintem a Fury ugyanazt a taktikát alkalmazhatja, mint a Klitschko ellen. Mindig frusztráló harc egy srác ellen, aki kihozza tőled a miki-t. És ő az a fajta boxer, és úgy viselkedik, mint egy játék. Deontay-nak nincs ilyen sok tapasztalata, mindkettő abban a tanulási görbében van. ”

Nem lát problémát a Fury elleni küzdelemben az Egyesült Államokban, csak karrierje második alkalommal. „Ha Amerikában dobozol, attól függ, hogy hol van a gondolkodásmódod. Ez valójában csak egy újabb küzdelem – és a világ bármely pontján lehet.Miután előtted van egy srác, nem számít, hol van a harc. Úgy reagálnia kellene, mint bármilyen harcra. Ez a fickó megpróbálja kiszabadítani, ezért védekeznie kell ezzel. Úgy gondolom, hogy az összes bajnoknak harcolnia kell az egész világon. ”

Az ok, amelyben bízik abban, hogy Fury továbbra is összpontosítson – még csak két áttörő előadás után is – az, hogy ő az, aki a bajnokba akart menni országot, és hozzon létre történelem. „Ez nehézsúlyú boksz. Nagyon nagy nyomás van ”- mondta Lewis. „De ő az, aki azt mondja, hogy Deontayt be akarja dobni. Gratulálok neki, hogy fokozta. Szerettem volna megtenni. Ezek a srácok megmutatják a szükséges elszántságot.

„Ez egy nagyszerű küzdelem receptje. Meg fogják csinálni. Furynek nagy súlya van a vállán, és egy másik országban bokszol, de ezt vette.A nyomás nem érheti őt, mert ő az, aki elhelyezi magát ebben a helyzetben.

„Azt hiszem, készen áll rá. Nagyon sokat veszített, nagyon komolyan veszi az edzést. Senki sem tudja megmondani, amíg be nem kerül a gyűrűbe. De Fury meglepett engem. A múltban egy harc előtt megkérdeztem, kivel készített fel – például amikor Klitschko ellen harcolt -, de amikor bemegy és harcol vele, fel is fordul. Hogyan reagál Fury, ha megsérül? Deontay képes befejezni? Fury túlélő, tudja, hogyan kell túlélni.Ezért érdekes.Josh Warrington: „Ez nagyon valódi… ez azzal járhat, hogy elvesztem az életem.” Bővebben

A győztes számára nyilvánvaló következő lépés az, ha Joshua-t kihívja, akinek három a négy övet, és Lewis egyetért azzal, hogy 2019-ben megtörténik. Mindenki Joshua-t akarja ”- mondta. „Ha tetején vagy, akkor ez történik. Úgy gondolom, hogy mindkettőnek van esélye Joshua ellen. Minden ütés, amely fölszáll, összetörő ütést jelent bármelyikük számára. Azt mondanám, hogy Deontay jobban bántja Joshua-t.Sérült a srácokhoz anélkül, hogy az álla vagy a temploma alá ütnénk. ”

És bár nem fogadja el, hogy a szombati győztes felülmúlja Joshua-t azáltal, hogy a világ legjobb nehézsúlyának számít, ő azt hiszi, hogy mindannyian együtt élhették a múlt nagy nehézsúlyúit.

„Azt hiszem, érdekes lenne mindannyiunk számára. Arra gondoltam, hogy magam bokszolok mindegyik srácot – mondta Lewis. „Sokkal nagyobbak, mint a korszak nehézsúlyai, amikor bokszoltam. Ez jön a készség. Jelenleg még mindig tanulnak. Az egyetlen módja annak, hogy jobbá váljanak, ha egymásba bokszolnak. Tapasztalatokat szereznek, és hogyan kell kezelni egy ilyen képességgel rendelkező srácot. ”