Lance Armstrongot felvádolták, miután hagyta, hogy a partner hibás legyen az autóbalesetben

Lance Armstrongot az elrontott profi kerékpárosért vádolták két parkoló autóba ütközésért a Colorado síközpontban, Aspenben. A barátnője kezdetben azt mondta a hatóságoknak, hogy vezet, a rendőrségi jelentések kedden mutatták.

Armstrongot megemlítették arról, hogy elhagyta a baleseti helyszínt, és túl gyorsan hajtott a havas viszonyokhoz az üdülőhely decemberi végén bekövetkezett esemény miatt – mondták a hatóságok.A balesetben senki sem sérült meg.

Armstrongot megfosztották a hét Tour de France győzelmétől, és az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége 2012-ben az életét betiltotta versenyzésre, miután elismerte, hogy teljesítményjavító gyógyszereket használ.

Aspen rendõrség szerint a 43 éves Armstrong és Bet365 barátnõje, Anna Hansen hazafelé tartottak egy adománygyûjtõ rendezvénybõl, hogy a helyi múzeum javát szolgálják, amikor az Armstrongba bejegyzett GMC Yukon két parkoló autóba zuhant.

A rendõrség szerint egy Aspen lakosa hívta a 911-t, hogy értesítsen egy ütést, és futtasson, miután meghallotta a balesetet, és látta, hogy a rokonai által bérelt két jármû megsérült.

A férfi azt mondta, hogy nem sokkal a hívás kezdete után. Hansen felfutott egy sarokból és bocsánatot kért a járművek ütéséért, azt mondta, hogy fizeti a kárt, és elhagyta vele elérhetőségi adatait, mondta a rendõrség.

Amikor a rendõrség megérkezett az Bet365 otthoni házba, Armstrong és Hansen megosztják , a tiszt megállapította, hogy a Jukon „jelentős károkat szenvedett” – mondta a jelentés.

A tetvek, Hansen, 33, azt mondta, hogy vezet, mert „Lance egy kicsit inni”, és elvesztette az irányítást a jeges úton a jármű felett. A jelentés szerint mit csinál Lance Armstrong?Bővebben

A tiszt gyanakvó volt a történetéről, és ellenőrizte a szálloda, ahol az esemény zajlott, őrizetével, aki szerint Armstrong a kormány mögött állt, amikor a pár elhagyta a parkolót.

< p> A rendõrség szembeszállt Hansennel a történet eltérésével kapcsolatban, és végül beismerte, hogy Armstrong vezetõ volt, és a pár „együttes döntést hozott” azzal, hogy kijelenti, hogy a nyilvánosság elkerülése érdekében vezet,

Pitkin Andrea Bryan megyei ügyész telefonon elmondta, hogy Hansent nem vádolták el hamis jelentés benyújtásáért, mert a hatóságok arra ösztönzik a tanúkat, hogy igazak legyenek.

„Ha a felszólalókat vádolnánk, akkor ritkán kapnánk információkat a tanúktól” – mondta.

Az Armstrong ügyvédjének, Pamela Mackey-nek hagyott Bet365 üzenetet nem azonnal küldték vissza.Armstrong a bíróság előtt március 17-én esedékes. A bírósági nyilvántartások azt mutatják