Egy ember, egy motorkerékpár és egy 75 éves rekord, amelyet elhatározott legyőzni

A történet elején csak egy srác van egy pushbike-en, amennyire csak tud. Steve Abraham, a Milton Keynes körül körbejárva, néha kör alakú úton halad, néha távolabb megy tovább, és egy éjszakát egy idegennel tartózkodik.

Aztán rájössz, hogy egy ember – és egy kicsi, de rendkívül elkötelezett rajongói serege – 1939 óta senki nem vitatta a rekordot: Tommy Godwin állította be az egy év alatt megtett leghosszabb távolságot, amely 75 065 mérföldet tett meg, napi átlag 205-et, és utána újra meg kellett tanulnia járni.

< p> „Olyan, mint a sprint ellentéte” – mondja Ábrahám -, nagyon lassú, de soha nem ér véget.

Ábrahám nagy rajongói már előre figyelmeztettek: ne Unibet hallgass rá .Rendkívül szerény, és nehezen fogja megérteni az eredményeit a saját szavaival. Mire felzárkózom vele, egy tipikus Milton Keynes-i birtokon, 8: 30-kor, 13 és fél órával a kerékpáros nap kezdete után, követtem őt egy autóban Tewkesbury óta, Gloucestershire-ben, Stratford-onig -Avon, átmenő és vissza az MK-hoz.

190-furcsa mérföldet tett olyan sebességgel, amely arra késztetett, hogy azt gondoljam, hogy a sebességmérőjük kissé rossz. Eredeti szándékom az volt, hogy mellette kerékpározjak; “Nem halad le lassabban, mint 16 mph” – mondta “vezető rajongója”, Idai Makaya. Kezelhetőnek tűnik, aztán látom, hogy elmegy; Nem tudtam volna lépést tartani vele egy zebrán kereszteződésen keresztül. 13: 00-kor szünetel, két steak- és vesepitet eszik, majd komlót viszi a motorjára.Az ember gép.

Steve Abraham már híres az Audax pályán, ahol a férfiak, akik nem hasonlítanak versenyzőkhöz, száz mérföldnyire bicikliznek, és semmi sem Bet365 hasonlítanak versenyzőkhöz. “24 órás periódusban egy 500 quid biciklivel kaptam meg a legjobbat személyesen” – mondja, mielőtt kiderítette, hogy kölcsön vett egy kerékcsomagot, amely két nagy értékű volt. „A kerekek teszik a valódi különbséget. A súlynak csak akkor van jelentősége, ha felmegy a hegyekbe. Az embereket megtévesztette a marketing. Versenyzés sík utak mentén, mindig fektessen be a kerekekbe. ” Facebook Twitter Pinterest Abraham steak és vese pite, chipek és borsó berakására szolgál egy tewkesburyi kocsmában, Gloucestershire-ben.Fénykép: John Robertson

Magasan érkezik haza, készen áll a beszélgetésre, kirúgták, mondván, hogy továbbment volna, de lovaglás közben nem akart elaludni. Csak a biciklikről akar beszélni. Bevonom egy beszélgetésbe a kerékpáros zokniról; nem akarja beszélni az érzéseiről.

Volt egy ember, Dave, aki arra vár, hogy főzze vacsoráját, és talán egy 50 segédből álló csapat egyik tagja, aki darabokra és darabokat készít Ábrahámnak útjára.Az istentisztelet egy erős szó, de nem hiszem, hogy nem az, a félelmektől és kiváltságoktól eltérően, amelyeket bármely más sportrajongó tapasztalhat meg, amikor egy hősrel találkozik; kivéve, ha étkezésre Bet365 készülnek és beszélnek a golyóscsapágyakról azon évente felébredt 20 perc alatt.

Ábrahám szerint ez az Audaxing és a klubkerékpározás módja: nap, és 10, 20 quid kerül bejutásba, mert az egész önkéntesekkel készült. Ha szakszerűen csináltad, akkor több százba kerül. ”

„ A Sportiveket [drágább tömeges részvételi eseményeket] szakemberek vezetik, és csak az összes pénzt fogják elvinni. Az az aggodalom, hogy kiszabadítják az embereket. ”

Ábrahám 15 éves volt, amikor meghallotta Godwin nyilvántartását, és azóta arra gondolt, hogy átvegye azt. Most 40 éves, és kezdte az újév napját.Megkérdezem tőle, mi késztette rá, és szerényen azt mondja: „Nos, egy év volt munkanap.”

„De azt kérted, hogy munkaidőn kívül legyen, ugye?”

„Nos, igen.”

Jo Wood, egy rajongó, akivel telefonon beszélek, azt mondja: „Ez az egyik dolog, amit szeretek az Audax kultúrájában: sztoikus, alulértékelt , ‘Menjünk csak bele, és csináljuk.’ ‘

Ábrahám majdnem beismeri, hogy ismert a fájdalomnak ellenálló képességéről – egyszer megpróbálta csavarhúzóval kihúzni saját bölcsességét, mert nem akart másnap elmulasztani egy időpróbát – de ezt nem fogja elfogadni, hogy vállalja ezt a vállalást. Facebook Twitter Pinterest Abraham „pilótafülke”.Fénykép: John Robertson

„Úgy találkozik, mint egy nagyon igénytelen„ mi a nagy ügy? ”Ember, ám nyilvánvalóan hihetetlenül hajtottnak kell lennie, hogy képes legyen megbirkózni – jegyzi meg Wood. >

Az Atlanti-óceán túl egy másik típusú kerékpáros – Kurt “Tarzan” Searvogel (a név neve) – ugyanazt az ajánlatot teszi. Ez egy nyúl- és teknős ügy, amikor Searvogel-t félig profi csapat veszi körül, szénkerékpáron, és Stevet egyedül.

„Alapvetően másolja azt, amit csinálok, fel. – Milyen? “Megtudhatja, mikor csinálom őket” – mondja diszkréten.

Nagyon lenyűgözött, amit Ábrahám egész nap gondolkodik – akár csak út, akár bármi más, mint az út.Egy pillanatig ezt fontolgatja. „Mindig látom ezeket a jeleket, mondván:„ trágyát és tojást árusítunk ”. Nem tudom, mi a helyzet ezekkel a parasztházakkal: ha valaha is szüksége van szarra és tojásra, akkor tudja, hova kell jönnie. ”Ezt a cikket 2015. február 6-án frissítették. A Tommy Godwin által 1939-ben megtett rekordidő 75 755 mérföld volt. , nem pedig 76 065 mérföld, az eredeti kijelentés szerint.