Andy Murray, a Qatar Open döntőjében Novak Djokovic ellen

Andy Murray szembeszáll hosszú távú riválisával, Novak Djokovic-tal a Qatar Open döntőjén, miután egyenesen megnyerte Tomas Berdych feletti győzelmét. A világ No1 nyerte az utolsó hat találkozóját a csehökkel, ideértve a tavalyi Wimbledoni elődöntőt is, és nagyon kevés esélye volt arra, hogy ez a verseny Dohában véget érjen.Viszonylag könnyedén nyert, és az ellenfelet meghaladta, hogy egy óra alatt és 43 perc alatt 6-3, 6-4 sikert tudjon elérni.

Murray a bíróságra jutott, amikor tudta, hogy Djokovic megvédte a bajnokot a győztest és nem mutatott jeleket annak a dadogó kezdetnek a Bet365 megismétlésére, amelyet az elmúlt napon a negyeddöntőben megnyert Nicolás Almagro felett.

Miután az első három játék szolgált, a skót 3-1-re állt, és a ott soha nem nézett vissza, mivel a 10 ász közül egyet készített, hogy a nyitókészletet mindössze 48 perccel az órára rögzítse.

Berdych, akit a korábbi Wimbledoni bajnok, Goran Ivanisevic edzett, a második elején némi ellenállást mutatott. beállt, de nem tudott kihasználni a második játék néhány törési pontját, mielőtt azonnal elmulasztotta volna tartani a saját szolgálatát.

A pár ezután szünetet cserélt, mielőtt Murray látta, hogy a támadó döntő a Djokovic-nal megrendezésre kerül. , aki öt mérkőzés pontot ment meg a Fernando Verdasco legyőzéséhez a nap elején.

Murray, aki 2008-ban és 2009-ben megnyerte a bajnokságot, most 28 egymást követő győzelemmel rendelkezik. “Meg akarom próbálni és folytatni kell, Bet365 kissé úgy érzem, mint ez az év új kezdete” – mondta az Eurosportnak.

“A tavalyi év nagyszerű módja volt az év befejezésének, de ez nagyszerű, hogy eljutunk a döntőbe, és nagy várakozással tekintünk a Novak ellen, holnap.

„A tökéletes hét volt az, hogy felkészüljünk az Australian Openre.”

Be a világ első számú Berdych-előadása, Murray azt mondta: „A tavaly év végén játszottam, és szuper agresszív játékot játszott ott, tehát olyan vártam, hogy egy kicsit ma este.

„ Láttam a mérkőzését tegnap, és valószínűleg Bet365 agresszívebben játszott, mint a múltban, tehát talán jobban felkészültem erre, mint a tavalyi év végén. ”